G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,19
CNY4,81
GBP44,63
EURO/USD1,09
BIST8.746,69
Petrol74,42
GR. ALTIN3.013,02
BTC2.339.459,35

FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümü: Örgüt İçi Kavga ve Milyarlarca Dolarlık Miras!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ liderinin vefatının ardından, tartışmalar ve sorular yeniden gündeme geldi. Gazeteci Altan Sancar, SÖZCÜ TV’de yaptığı açıklamalarda, örgüt içindeki gerilimlerin nasıl bir boyuta ulaştığını aktardı.

Sancar, “Örgüt içindeki çatışmalar belirli bir seviyeye ulaşmıştı. FETÖ’nün elebaşı Fettullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, örgüt içi durumu sosyal medya üzerinden açıkladıktan sonra, ABD’deki ünlü ikametinden alınıp farklı bir yere götürüldü. Sonrasında başka bir yerde görüntüleri ortaya çıktığında, sağlık durumunun kötü olduğu görülüyordu. Bu durum, aynı zamanda örgüt içindeki bunalımın da ciddi bir düzeye ulaştığını gösteriyordu.” şeklinde konuştu.

### ‘YENİ BİR KAVGA POTANSİYELİ’

Sancar, “Bu noktadan ileride yeni bir lider ataması yapılacak mı, bu konu örgüt içinde yeni bir çatışmaya yol açabilir. Bu lider arayışı, önemli bir ekonomik gücü elinde bulunduran bir yapıyla ilişkili olarak büyük bir çekişmeye neden olacak. Gördüğümüz kadarıyla, kendilerine ait olan web sitesi, Gülen’in vefat ettiğini duyurdu. Şimdi, milyarlarca dolarlık bir vakıf var ve bu büyük sermayenin kontrolü kimde olacak?” diye ekledi.

### CENAZE: YENİ BİR DÜĞÜM

Sancar, FETÖ liderinin cenazesinin de yeni bir sorun teşkil edeceğine dikkat çekerek, “Bu, sadece darbe girişiminde bulunan, vatandaşları katleden ya da Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını düzenleyen bir örgüt değil. Aynı zamanda milyarlarca dolarlık sermaye gruplarını da barındıran bir yapı. Bundan sonraki gelişmeler nasıl olacak, bu pastayı kimler paylaşacak? Eğer böyle bir cenaze düzenlenecekse, hangi isimler katılacak?” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
FETÖ Elebaşı Gülen’in Ölümü: Örgüt İçi Kavga ve Milyarlarca Dolarlık Miras!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!