G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,12
CNY4,84
GBP45,52
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,16
GR. ALTIN2.879,64
BTC2.182.548,88

FETÖ Belçika’da İftar Programı Düzenledi: Türkiye’nin Tepkisi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve uzantıları, Avrupa’da lobi faaliyetlerine devam ediyor. Özellikle Almanya ve Belçika’da yapılanan örgüt, Türkiye karşıtı angajman geliştiriyor. Son olarak FETÖ’nün Belçika’daki çatı kuruluşu Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO), Belçika’nın en büyük kentlerinden olan Antwerp’teki Hilton Oteli’nde bir iftar programı düzenledi. Bu iftara, Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve Adalet Bakanı Paul Van Tigchelt katıldı.

Tabii bu durum Ankara tarafından tepkiyle karşılandı. Belçika basınına yansıyan haberlerde, Türkiye’nin Belçika Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak izahat istediği aktarıldı. Söz konusu gelişme, Belçika Başbakanlık Ofisi tarafından da doğrulandı. Ofis’ten yapılan açıklamada, “Bu katılım, alınan bir davet üzerine gerçekleşmiştir. Başbakan, siyasi bir amaç olmaksızın bu davete icabet etmiştir.” denildi.

FETÖ’nün Belçika’daki kuruluşu FEDACTIO, 15 Temmuz’dan sonra Belçika’da Türkçe yayın yapan haber portallarına tehdit mektubu göndermesiyle biliniyor. FEDACTIO avukatının imzasıyla 12 Ağustos 2016’da gönderilen mektupta, FETÖ’nün Belçika yapılanmasına ilişkin haberlerin 24 saat içinde sitelerden kaldırılması istenmiş, aksi halde, FEDACTIO’nun terör örgütüyle bağlantılı gösterilmesi nedeniyle, bu sitelerin yöneticilerinin 8 günden 1 yıla kadar hapis ve 200 euro’ya kadar para cezası alabileceği tehdidi savrulmuştu. Ayrıca bu tür haberlerin FEDACTIO üyelerine karşı nefrete katkı yaptığı öne sürülmüştü.

FEDACTIO’nun internet sitesi incelendiğinde, bu çatı yapılanmasının aynı hedefi paylaşan 67 dernekten oluştuğu görülüyor. Belçika televizyonu RTBF, 15 Temmuz darbe girişiminden birkaç gün sonra FEDACTIO üyesi Hüseyin Çakmak’la bir röportaj yapmıştı. FEDACTIO’nun FETÖ’yle bağlantısına dair bir soruya, ne “evet” ne de “hayır” yanıtını veren Çakmak, “Bu grup, Fethullah Gülen’in fikirlerini paylaşanlardan oluşuyor. Ancak FEDACTIO, Gülen hareketinin bir parçası olduğunu iddia etmiyor. Bununla beraber, Belçika’daki Türk toplumu, federasyonumuzun derneklerinde faaliyet gösteren birçok kişinin Gülen’in görüşlerinden etkilendiğini ve aynı görüşleri paylaştığını biliyor.” ifadesini kullanmıştı.

Belçika, FETÖ’nün dernekler aracılığıyla yapılandığı bir ülke. Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesi, 19 Temmuz 2016’da, Belçika’da FETÖ’yle bağlantılı ve FEDACTIO adı altında toplanan kurum ve derneklerin listesini, “Gülen’den ilham alan kurumlar ağı” başlığı altında yayımlamıştı. Ayrıca haberde, FETÖ’nün Belçika’daki dernek ve kurumları kategoriler halinde detaylıca sıralanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
FETÖ Belçika’da İftar Programı Düzenledi: Türkiye’nin Tepkisi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!