G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

Fenerbahçe’nin Rakibi Olympiakos İle Son 16 Turunda Büyük Mücadele!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde son 16 turunda Türk takımı Fenerbahçe, Yunan ekibi Olympiakos ile eşleşti. Olympiakos, Yunanistan Süper Ligi’nde 4. durumda bulunmaktadır ve 1925 yılında Pire kentinde kurulmuştur. 2023-2024 sezonunda ligin üçüncü sırasında yer almışlardır. Teknik direktörleri Jose Luis Mendilibar’ın yönetimindeki ekip, Panathinaikos’a play-off maçında mağlup olmuş ancak ön eleme turunu geçerek UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılmaya hak kazanmıştır.

Olympiakos’un kadrosunda bu sezon Daniel Podence, David Carmo, Fran Navarro, Andre Horta, Konstantinos Fortounis, Ayoub El Kaabi ve Chiquinho gibi isimler bulunmaktadır. Ekip, Avrupa kupalarındaki en büyük başarısını 1998-99 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıkarak elde etmiştir. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi’nde 4 kez son 16 takım arasına kalmışlardır. Bu sezon ise UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde oynamaktadırlar.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos, 3. eleme turundan başlayarak Maccabi Tel Aviv karşısında oynadığı son 16 tur eşleşmesinde büyük bir başarı elde etmiştir. İlk maçı 4-1 kaybettikleri rakiplerine deplasmanda 6-1 gibi net bir skorla üstünlük sağlamışlardır. Bu sonuçla Avrupa kupaları tarihinde ön eleme turundan sonra çift ayaklı eleme turunda ilk maçta evinde 3+ gol farkıyla kaybettikten sonra tur atlayan ilk takım olmuşlardır.

Fenerbahçe ile eşleşen Olympiakos’un teknik direktörü Mendilibar, zorlu mücadeleler öncesinde takımını iyi bir şekilde motive etmeye çalışmaktadır. Takımın önemli oyuncuları performanslarıyla dikkat çekmektedir. Maçlar 11 Nisan ve 18 Nisan tarihlerinde oynanacak olup, müsabakalar Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan Ayasofya Stadyumu’nda gerçekleştirilecektir. Fenerbahçe ve Olympiakos arasındaki bu çeyrek final eşleşmesi futbolseverler tarafından büyük heyecanla beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fenerbahçe’nin Rakibi Olympiakos İle Son 16 Turunda Büyük Mücadele!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!