G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

Eyvah! İsrail’e Ticaret Savaşında Erdoğan’a Ağır Eleştiri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye’nin İsrail’e 54 üründe ihracat kısıtlaması getirmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “ABD’nin ‘Genişletilmiş Büyük Ortadoğu’ projesi kapsamında ‘Demokrasi Yardım Diyaloğu’nun eş başkanlığı ve ‘Ilımlı İslam’ kavramının sözcülüğü görevlerini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu görevlerini bir an evvel iade etmesi gerektiğini” belirtti. Türkiye’nin Gazze’ye insani yardım akışını kesintisiz hale getirene kadar 54 üründe İsrail’le ticaretini kısıtlama kararı almasıyla ilgili olarak Erbakan, hükümetin bu adımın yanı sıra diğer ticari alanlarda da İsrail’e yönelik kısıtlamalar getirmesi gerektiğini vurguladı.

Erbakan, ihracat kısıtlamasının yalnızca başlangıç olduğunu ve Türkiye’nin İsrail ile olan ticaretini tamamen durdurması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail’e muhtemel silah ve mühimmat sevkiyatının durdurulması gerektiğini ve Malatya Kürecik Radar Üssü ile İncirlik Üssü üzerinden İsrail’e yapılacak sevkiyatların da durdurulması için önleyici tedbirler alınması gerektiğini belirtti. Bu adımların yanı sıra, Türkiye’nin İsrail’e yönelik ekonomik önlemler alması gerektiğini ve D-8 ülkeleriyle toplantı yaparak kapsamlı önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini de dile getirdi.

Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’nin ‘Genişletilmiş Büyük Ortadoğu’ projesi kapsamında ‘Demokrasi Yardım Diyaloğu’nun eş başkanlığı ve ‘Ilımlı İslam’ kavramının sözcülüğü görevlerini bir an önce iade etmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, siyonist rejim ile yapılan ticaretin boyutunu ve vahametini açıkça gözler önüne seren ihracat kısıtlamasının, halkın hassasiyetinde ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Genel Başkan Fatih Erbakan, yerel seçimler sürecinde İstanbul adayını çekmek için AK Parti’ye 3 şart sunduğunu hatırlattı. Bu şartlar arasında İsrail’le ticaretin sonlandırılması, Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nün kapatılması ve emekli maaşının 20 bin TL’ye çıkarılması yer alıyordu. Her ne kadar bu şartlar yerine getirilmemiş olsa da, Erbakan’ın Türkiye’nin İsrail’e karşı aldığı önlemleri desteklediği ve daha ileri adımlar atılması gerektiğine inandığı açıkça belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eyvah! İsrail’e Ticaret Savaşında Erdoğan’a Ağır Eleştiri!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!