G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,49
CNY4,85
GBP44,77
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,20
GR. ALTIN2.914,65
BTC2.075.433,55

Eyüpsultan’da yaşanan trafik kazası ve kaçırılan oğul: Eylem Tok’un dramı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde gerçekleşen bir trafik kazası sonucunda, yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un kullandığı lüks aracın Oğuz Murat Aci’ye çarpması sonucu Aci’nin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin yaralandığı öğrenildi. Bu üzücü olay 2 Şubat tarihinde meydana geldi ve kazanın ardından Tok’un oğlunun önce Mısır’a, ardından da ABD’ye kaçtığı belirlendi.

Yakın bir zamanda ABD’de yakalanan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, tutuklanarak yargılanmak üzere mahkemeye sevk edildi. Olay, TV100 kanalında Kübra Par’ın sunduğu “Farklı Açılar” programında detaylarıyla ele alındı. Programda avukatların savunma rolleri ve davaya ilişkin çeşitli tartışmalar gündeme geldi. Ayrıca, ceza hukuku profesörü olan Dr. Ersan Şen’in, Tok ve Cihantimur ailesinin davasını üstlenip üstlenmeyeceği sorusuna verdiği “Şartlarda anlaşırsak olur” yanıtı dikkat çekti.

Dr. Ersan Şen, herkesin savunma hakkının olduğunu belirtirken, Par’ın kendisine yönelten “Bugüne kadar savunduğunuz en kriminalize insan kimdi?” şeklindeki soruya “İsim veremem” yanıtını verdi. Gazeteci Nezvat Çiçek’in “Bir davayı alırken, onu savunup savunamayacağınıza mı bakıyorsunuz?” sorusu üzerine Şen, “Her işi almak isterim ama bazı toplumsal baskı nedeniyle alamadığım işler de oluyor. Herkesin avukata ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Kübra Par’ın Eylem Tok’un durumunu sorması üzerine Şen, “Şartlarda anlaşırsak olur” şeklinde cevap verdi. Ayrıca, Şen’in “İnsanlar avukatları, temsil ettikleri kişilerle özdeşleştirmemeli” şeklindeki uyarısı dikkat çekti. Şen, avukatlık mesleğinin önemine vurgu yaparak, herkesin savunma ve savunulma hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Sonuç olarak, Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur’un karıştığı trafik kazasının yargı süreci devam ederken, avukatların savunma hakkı ve toplumsal baskılar konuları da dikkat çekmeye devam ediyor. Dr. Ersan Şen’in aldığı dosyalara bakış açısı ve yaptığı açıklamalar da kamuoyunda farkındalık oluşturacak nitelikte. Mahkeme sürecinin nasıl ilerleyeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eyüpsultan’da yaşanan trafik kazası ve kaçırılan oğul: Eylem Tok’un dramı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!