G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.148.462,75

Etiyopya’da Toprak Kayması: En Az 55 Kişi Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etiyopya’da meydana gelen toprak kayması faciasında en az 55 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Doğu Afrika ülkesi Etiyopya’nın güneyinde bulunan Gofa bölgesinde şiddetli yağışlar sebebiyle sabah saatlerinde toprak kayması yaşandı. Bölgede bulunan İletişim İşleri Departmanı yetkilileri, toprak kayması sonucunda en az 55 kişinin yaşamını yitirdiğini ve ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Arama kurtarma ekipleri hala çalışmalarını sürdürüyor.

Gofa bölgesinde daha önce de toprak kaymaları yaşanmıştı. 2018 yılında bir hafta arayla meydana gelen iki ayrı toprak kayması olayında en az 32 kişi hayatını kaybetmişti. Bu yeni olayla birlikte toprak kaymalarının ne kadar tehlikeli olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu.

Yetkililer, doğal afetlerin yol açtığı bu tür olayların önüne geçmek için gereken önlemlerin alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Toprak kayması gibi olayların insan hayatını tehdit ettiği ve felakete neden olabileceği düşünüldüğünde, yerel yönetimlerin ve hükümet yetkililerinin bu konuda daha duyarlı olmaları ve gerekli tedbirleri alarak benzer faciaların önüne geçmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Etiyopya’daki toprak kayması faciası, ülkede yaşanan doğal afetlerin etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu tür acı olayların ardından yapılması gereken en önemli şeylerden biri, toplumun dayanışma içinde olması ve facia sonrası enkaz altında kalanların kurtarılması için seferber olunmasıdır. Bu gibi durumlarda hükümetin ve sivil toplum kuruluşlarının hızlı bir şekilde harekete geçerek yardımları koordine etmeleri hayati önem taşımaktadır.

Etiyopya’daki toprak kayması faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceği endişesi devam ediyor. Arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalanları kurtarmak ve hayatta kalanların enkazdan çıkarılmasına yardımcı olmak için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Facianın boyutları hakkında net bir bilgi verilmese de, bu tür doğal afetlerin önemli kayıplara yol açabileceği ve toplumların bu tür felaketlere karşı hazırlıklı olmaları gerektiği bir kez daha hatırlatılmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Etiyopya’da Toprak Kayması: En Az 55 Kişi Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!