G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Etiyopya’da Heyelan Faciası: Ölü Sayısı 500’e Çıkabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Etiyopya’nın güneyinde meydana gelen heyelandan sonra ölü sayısının 500’e yükselebileceğini açıkladı. Pazar günü, Etiyopya’nın güneyindeki Gofa’nın dağlık bölgesinde şiddetli yağışlar sonucu gerçekleşen heyelandada aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 257 kişi hayatını kaybetti ve 12 kişi yaralandı. OCHA, heyelandan etkilenen bölgede arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti ve ölü sayısının 500’e kadar çıkabileceğini açıkladı. Bölgede ekipman yetersizliği nedeniyle arama kurtarma ekipleri çıplak elle ve küreklerle kazı yapmaya çalışıyor.

Açıklamada, en az 15 bin kişinin halen heyelan riski olan bölgelerde yaşadığı uyarısı yapıldı. Heyelan riski olan bölgelerde özellikle çocuklar ve hamile/emziren kadınların bulunduğu belirtildi. Yardım çalışmaları sürerken, yerel yetkililer, Etiyopya Kızılhaç Derneği ve halkın desteğiyle arama ve kurtarma faaliyetlerine devam ediyor. Heyelandan etkilenen bölgede bulunan en az 1320 çocuk ve 5293 hamile/emziren kadın bulunuyor.

Etiyopya’nın güneyinde meydana gelen heyelanda şiddetli yağışların yol açtığı belirtilirken, bölgede yaşayan insanların hayatlarını riske atan bu tür doğal afetlerle mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı. OCHA’nın açıklamasına göre, heyelanda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor. Bu nedenle, acil müdahale gerektiren durumda olan bölgelerdeki insanlara yardım eli uzatılması önem taşıyor. Heyelan riski olan bölgelerde bulunan çocuklar ve kadınlar, öncelikli olarak korunmalı ve gerekli yardımın sağlanması için çaba gösterilmelidir.

Heyelan olayının ardından Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin açıklamalarıyla birlikte Etiyopya’daki durum daha net bir şekilde ortaya konmuş oldu. Heyelandan etkilenen bölgelerde devam eden arama ve kurtarma çalışmalarının yanı sıra, bölgedeki insanların ihtiyaçlarını karşılayacak yardımların ivedilikle sağlanması gerekmektedir. Toplumun her kesiminden destek alınarak, heyelandan etkilenen insanların en kısa sürede toparlanmaları ve normal hayatlarına dönmeleri için gerekli adımların atılması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Etiyopya’da Heyelan Faciası: Ölü Sayısı 500’e Çıkabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!