G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Eski Başbakan Binali Yıldırım Heyelan Olayı Hakkında Açıklamalarda Bulundu: “9 kişinin toprak altında olduğu değerlendiriliyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ve diğer yetkililerle birlikte olay yerinde incelemelerde bulunan eski Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilere açıklamada bulundu. Yıldırım, saat 14.28 sıralarında büyük ölçekli bir toprak hareketi ve heyelanın meydana geldiğini bildirdi. Heyelanın yayıldığı alanın birkaç yüz dönüm olduğunu ve yığma yapılan bölgenin açık maden sahası olduğunu belirtti. Buna ek olarak, bu olayın hemen ardından büyük bir ekip tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, kayma bölgesinin uzak bir kısmında 9 kişinin etkilendiği ve toprak altında kaldığı tespit edildi. En son durumda, bölge tamamen kontrol altına alınmış ve termal cihazlar kullanılarak toprak altında kalan kişilere ulaşmak için çalışmalar devam etmekte olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanı ve Enerji Bakanı’nın da burada olacağını belirten Yıldırım, olayın şiddetini göz önünde bulundurarak şartların olumsuz olduğunu da söyledi.

Binali Yıldırım, Fırat nehriyle herhangi bir sızma sorunu olmadığını, kimyasal maddelerin ayrı bir yerde depolandığını ve bu maddeye zarar gelmediğini açıkladı. Ayrıca, olay yerinden çıkarılan ve madenden sonra yığılan toprağın kaydığını ve içerisinde zehirli bir madde olabileceği ihtimaline karşı tedbir alındığını belirtti. Ekiplerin, ellerindeki tüm imkanları kullanarak kayıp kişilere ulaşmaya çalıştıklarını ve halka geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ifade etti. Yıldırım’ın açıklamalarına göre, 9 kişinin kurtarılması için yoğun bir çaba sarf edilmekte ve umutlarının bu çalışmalar sonucunda olumlu olmasını beklediklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Başbakan Binali Yıldırım Heyelan Olayı Hakkında Açıklamalarda Bulundu: “9 kişinin toprak altında olduğu değerlendiriliyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!