G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.348.063,56

Esenler’deki ‘Yenidoğan Çetesi’ Sırasında Bebeğini Kaybeden Baba: “Sapasağlam Bebeğimi Burada Kaybettim!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenler’de Yenidoğan Çetesi İddiası: Hastane Faaliyetine Son Verildi

Esenler’de "Yenidoğan Çetesi" ile ilgili yürütülen soruşturmada, adı geçen hastanenin faaliyetlerine son verildi. Gece boyunca hastanede tedavi gören hastaların, başka sağlık kurumlarına nakil işlemleri devam etti. Esenyurt’taki hastaneyle ilgili iddialarda bulunan Cemil Imrak, yaşadığı olayı anlatarak oldukça sarsıcı bir durumla karşılaştığını belirtti.

Imrak, "Ne gerekiyorsa yapın, gerekirse bebeğimi alıp başka hastaneye götüreyim dedim. Ancak yetkililer, ‘Sen götürürsen bebeği yolda ambulansta kaybedebiliriz, bu yüzden burada kalmalı’ dediler. O andan itibaren içimize korku düştü. Sonunda, beşinci gün arayarak ‘Başınız sağ olsun, bebeği kaybettik’ dediler," sözleriyle yaşadığı korkunç durumu dile getirdi.

Hastane Nakilleri Gece Boyunca Devam Etti

Yenidoğan Çetesi soruşturması çerçevesinde, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin şüpheli bebek ölümlerine karışan hastanelerde yaptıkları incelemeler sonucunda, söz konusu hastanelerin faaliyetlerine son verilmesi kararlaştırıldı. Esenler’deki hastanede tedavi gören hastalar, gece boyunca ambulanslarla kamu hastanelerine tahliye edildi. Aynı işlem, Esenyurt’taki hastane için de uygulandı ve hastalar farklı sağlık kurumlarına sevk edildi.

"Elden 5 Bin TL İstediler"

Cemil Imrak, Esenyurt’taki hastanedeki süreçle ilgili deneyimlerini aktararak, "Bebeğim dünyaya geldikten sonra durumu iyiydi. İlk bir veya iki günde iyi olduğunu söylediler. Ancak üçüncü günde hastaneye geldiğimizde, ‘Her şeye hazırlıklı olun’ dediler. ‘Bebeği kaybetme riskimiz var ancak bazı bebekleri kurtarabiliriz’ açıklamasında bulundular. Bu süreçte, kalp uzmanı getireceklerini söyleyerek 5 bin TL para istediler, hem de elden," şeklinde ifade etti.

Imrak, üçüncü gün bir doktorun bebeğinin durumuyla ilgili bilgi verdiğini ama bu bilginin kesin olup olmadığını bilmediğini belirtti. "Bana, kalp durumunun iyi olduğunu ama damarlarının tıkalı olduğunu bildirdi. Tüm bu gelişmeler ışığında, ‘Gerekirse bebeğimi başka hastaneye götüreceğim’ dedim. Ancak karşılığında, ‘Sen götürürsen bebeği yolda kaybedebiliriz’ dediler," sözleriyle endişelerini dile getirdi.

"Sapasağlam Bebek Burada Kaybedildi"

Imrak, "Bize korku saldıkları için bebeği hastanede tuttular. Sonuç olarak beşinci gün arayarak, ‘Başınız sağ olsun, bebeği kaybettik’ dediler. Sapasağlam olan bebeğimi burada kaybederek canına kıydılar. Bebeğim anne karnında da iyiydi, doğduğunda da çok sağlıklıydı. Başlangıçta, ‘Bir iki gün küvezde kalacak, sonra taburcu edeceğiz’ demişlerdi ama burası bebeğimin ölümüne neden oldu. Bu durumu asla unutmayacağım ve hakkımı sonuna kadar savunacağım," diyerek öfkesini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esenler’deki ‘Yenidoğan Çetesi’ Sırasında Bebeğini Kaybeden Baba: “Sapasağlam Bebeğimi Burada Kaybettim!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!