G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Erzincan’daki Altın Madeninde 9 İşçinin Toprak Altında Kaldığı Heyelanın Sorumlusu ABD’li Şirket

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan’da, ABD’li SSR madenciliğin işlettiği altın madeninde 13 Şubat’ta meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçi toprak altında kalmıştır. 35 milyon metreküplük toprak yığınının yanlış ve tekniğe aykırı istifleme nedeniyle kaydığı tespit edilmiştir. ABD’de açıklamalar yapan şirket, bu konuda Türkiye’de sessizliğe bürünmüştür. En az 400 bin kamyonluk hafriyat aktarımı yapılması beklenirken operasyonun maliyetinin şirkete yükleneceği belirtilmektedir.

İliç’e bağlı Çöpler köyündeki maden ocağında 9 işçiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Yetkililer, ABD’li şirketin bu konuda sessiz kalmasını eleştirmiş ve şirketin tüm sorumlularının yargı önüne çıkarılacağını belirtmiştir. Ayrıca, toprak yığınının bölgeden taşınmasının şirkete maliyet yükleyeceği ifade edilmiştir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, şirketin bölgede temsilcisinin bulunmamasını eleştirmiş, bu konunun arama kurtarma sürecinin ardından ele alınacağını vurgulamıştır. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise bölgede 1000 aracın çalıştığını ve toprağın güvenli şekilde taşındığını açıklamıştır.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yaptığı analizler sonucunda olumsuz bir duruma rastlanılmadığını açıklamıştır. Su, toprak ve hava kalitesinin sürekli takip edildiği, herhangi bir siyanür kaynaklı olumsuzluk tespit edilmediği belirtilmiştir.

Bu olay sonrasında maden ocağındaki üretim durdurulmuş ve 9 işçinin kaldığı bölgede arama çalışmaları devam etmektedir. Aynı zamanda, 6 kişi tutuklanmış, 2 kişi ise adli kontrol tedbirleri ile serbest bırakılmıştır. Ayrıca, altın madeni ocağının izin ve lisanları iptal edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzincan’daki Altın Madeninde 9 İşçinin Toprak Altında Kaldığı Heyelanın Sorumlusu ABD’li Şirket

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!