G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Erzincan’da altın maden ocağındaki heyelan 6’ncı gününde hala sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzincan’da bulunan altın maden ocağında meydana gelen heyelan felaketi, bugün itibarıyla altıncı gününe girmiş durumda. Bu felaket sonucunda toprak altında kalan dokuz işçinin kurtarılması için Iliç’te bulunan ekipler yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

İşçilere ulaşmak için yapılan bu büyük mücadele, ülke genelinde büyük bir dikkatle takip edilmektedir. Bölgede yaşanan gelişmeleri yakından takip eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunarak son durumu değerlendirmiştir.

CNN Türk canlı yayınına katılan Bakan Yerlikaya, çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ve yeni bir toprak kayması riskinin olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, her iki tepeye jeoradarlar konularak toprak kayması riskinin takip edildiğini ifade etmiştir.

Bakan Yerlikaya, “Zamanla yarışmamız lazım, çok dikkatli olmamız lazım. Yeni toprak kayması riski var. Her iki tepeye de jeoradarlar koyduk. Bir yandan iş sağlığı güvenliği, bir yandan da zamanı olabildiğince en verimli kullanmanın yarışını yapıyoruz.” ifadelerini kullanarak önemli uyarılarda bulunmuştur.

Tüm bu zorlu süreçte ekiplerin büyük bir azim ve hırsla çalıştığını belirten Bakan Yerlikaya, en büyük amacın müjde vermek olduğunu ve durmadan çalıştıklarını ifade etmiştir. Ayrıca, işçilerin ailelerine de sabırla beklemeleri ve dualarını eksik etmemeleri konusunda önemli bir çağrıda bulunmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erzincan’da altın maden ocağındaki heyelan 6’ncı gününde hala sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!