G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,29
CNY4,83
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,28
GR. ALTIN3.008,80
BTC2.360.452,00

Erkan Baş’tan Sarsıcı Çıkış: ‘Bebeklere Para Kazandıran Vicdansızlar, Ülkemizin Geleceğini Katlediyor!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Sultangazi’de Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bugün İstanbul’un Sultangazi ilçesinde hem pazar esnafını ziyaret etti hem de TİP Sultangazi İlçe Örgütü açılışındaki Halk Buluşması’na katıldı.

Buluşmada konuşan Baş, iş kazaları ve sendikasız çalışma koşulları hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. “Bu iktidar döneminde 30 binden fazla işçi, adına iş kazası denilen cinayetlerde hayatını kaybetti. Bunların yüzde 98’i sendikasız. Anayasal bir hak olan sendikanın olmadığı iş yerlerinde işçiler hayatlarını kaybediyorlar. Niye, patronlar daha fazla para kazansın diye. Niye, zenginler daha zengin olsun diye” ifadelerini kullandı.

"Vicdanı Olan Kimse…"

Baş, ülkede yaşanan sağlık sorunları ve ‘yenidoğan çetesi’ ile ilgili de sert eleştirilerde bulundu. “Aslında bugün bu ekonomi programını anlatacaktım. Ancak Türkiye’de vicdanı olan hiç kimsenin bugün yenidoğan çetesinden başka bir şey konuşmaması gerekmektedir” dedi.

Baş, “Türkçede utanç verici bir kavram haline geldi: Yenidoğan çetesi… Daha bir günlük, birkaç saatlik çocuk hastanede doğmuşken, annesinin en mutlu günü bazı alçaklar tarafından para kazanma aracı haline getirilmiştir. Bu insanlar aklın yerine hurafeyi, bilim yerine dini, vicdanın yerine parayı koymuş bir anlayışa sahiptir” dedi. Baş, iktidarın sağlıkta dönüşüm programının hastaneleri ticarethane, hastaları ise müşteri haline getirdiğini vurguladı.

"Hiçbir Yurttaş Susmamalı"

Baş, toplumun sağlığa yönelik endişelerine de dikkat çekti. “Geçen seçimden önce her yerde ‘Bir ülke düşünün, Sağlık Bakanı özel hastane patronu’ dedim. Yani, Sağlık Bakanı, insanların hasta olmasından nasıl para kazanırım diye düşünen bir adam. Alçaklığın azı çoğu olur mu?” şeklinde konuştu.

“Sen, insanları hasta ederek bundan para kazanıyorsun. Çocukların ses çıkaracak durumu yok. Doğdukları anda güvendikleri doktorları ve aileleri tarafından korunmak için teslim ediliyorken, vicdan sahibi hiçbir yurttaşın artık sesini çıkarmaması gerekmiyor” dedi.

"El Kadar Bebeğe Bunu Yapan Bize Neler Yapmaz"

Ekonomik zorlukları da gündeme getiren Baş, “Açız, yoksuluz. Açlığa, yoksulluğa direniriz. Bu haramilerin iktidarını mutlaka indiririz ama vicdanımızı kaybedersek yapacak hiçbir şeyimiz kalmaz” diyerek, toplumun bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Baş, yaşananlardan duyulan büyük karamsarlığa dikkat çekerek, “Bunlar bizi yalnız ve çaresiz bırakmak istiyor. Unutmayın, el kadar bebekleri katlederek para kazananlar, deprem zamanında da çadır satıyorlardı. İnsanlar soğuktan donarak hayatlarını kaybederken, ‘Ben bu insanların sırtından nasıl para kazanırım’ diyen alçaklar var” ifadelerini kullandı.

Bu olayların toplumda yarattığı öfke ve umutsuzluğun, toplumsal dayanışmayı artırması gerektiğini belirten Baş, “Birlik olursak, bu vicdansızlığı durdurabiliriz” diye ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erkan Baş’tan Sarsıcı Çıkış: ‘Bebeklere Para Kazandıran Vicdansızlar, Ülkemizin Geleceğini Katlediyor!’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!