G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,23
CNY4,87
GBP45,82
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,32
GR. ALTIN2.918,32
BTC2.189.722,48

Erdoğan’ın Filistin Açıklaması: “Perde Arkasını İnceliyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta bulunan Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu sırasında Amerikan NBC News kanalından Keir Simmons’a verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gazze’deki İsrail katliamlarına değinerek Türkiye’nin Hamas’la ilişkisi hakkında konuştu. Hamas’ı terör örgütü olarak görmediğini belirten Erdoğan, Hamas’ın topraklarını korumaya çalışan bir direniş grubu olduğunu ifade etti.

Erdoğan ayrıca, Filistin halkının tarihsel süreç içerisinde yaşadığı acıları hatırlatarak 7 Ekim’de yaşananların ardındaki sebepleri iyi anlamanın önemine vurgu yaptı. Filistin topraklarının kaybedilmesi ve şehit sayılarının artmasıyla ilgili derinlemesine bir analiz yapılması gerektiğini belirten Erdoğan, yaşananların kökenlerini araştırmak gerektiğini dile getirdi.

Röportajın devamında Ukrayna konusuna da değinen Erdoğan, Türkiye’nin Ukrayna’nın NATO üyeliğine bakış açısını açıkladı. Erdoğan, Amerika’nın Ukrayna’nın NATO üyeliğine sıcak bakmadığını ve diğer NATO ülkelerinin de benzer bir duruş sergilediklerini ifade etti. Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda dikkatli ve detaylı bir şekilde adım atılması gerektiğini belirten Erdoğan, heyecanla karar verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, NATO ülkelerinin duruşunu göz önünde bulundurarak Türkiye’nin kararlarını aldığını ve bu tür konularda heyecanla davranılmaması gerektiğini aktardı. Simmons’ın, Ukrayna’nın NATO üyeliği konusunda Türkiye’nin bir karar verip vermediğini sorması üzerine Erdoğan, henüz bir karar verilmediğini belirtti.

Röportajın sonunda kaynak olarak Anadolu Ajansı (AA) gösterildi ve haber editörünün Fatih Yıldırım olduğu belirtildi. Erdoğan’ın Filistin meselesi, Hamas’ın terör örgütü statüsü ve Ukrayna’nın NATO üyeliği konularındaki açıklamaları, uluslararası ilişkiler ve bölgesel güvenlik konuları hakkında önemli ipuçları verdi. Erdoğan’ın objektif ve dengeli bir politika izlediği ve kararlarını dikkatli bir şekilde verdiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın Filistin Açıklaması: “Perde Arkasını İnceliyoruz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!