G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,39
CNY4,84
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST8.699,19
Petrol77,64
GR. ALTIN2.917,74
BTC2.253.778,34

Erdoğan’dan Çarpıcı Anayasa ve İsrail Açıklamaları: Türkiye’nin Güçlü Savunma Stratejisi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşen kabine toplantısı sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan, yurt içi ve yurt dışındaki gelişmeleri değerlendirerek açıklamalarda bulundu.

Anayasanın İlk Dört Maddesiyle İlgili Açıklama

Erdoğan, toplantının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Daha adil bir dünya için, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşıncaya kadar durmadan çalışacağız. 1 Ekim Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı’nın açılışını gerçekleştirdik. Meclis konuşmamızda, Türk demokrasisini darbe anayasasından kurtarıp yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturma talebimizi yineledik."

Erdoğan, tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrısına yapıcı bir şekilde yanıt vermelerini beklediklerini ifade ederek, "Anayasanın ilk dört maddesi ile ilgili partimizin ve Cumhur İttifakı’nın herhangi bir sorunu yok. Bu maddeler üzerinden devam eden tartışmaların sürece katkıda bulunmadığını belirtmek istiyorum." dedi.

"İsrail, Lübnan’ı İşgalle Yetinmeyecek"

Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki faaliyetleriyle ilgili olarak, "İsrail’in durmayacağını ve bölgedeki diğer ülkelere de göz dikeceğini her fırsatta dile getirdik. Bu uyarılarımızdan dolayı bazı dostlarımızın ve içimizdeki belli kesimlerin haksız eleştirilerine maruz kaldık. İsrail’in BM Geçici Barış Gücü’ne saldırması, bu konunun ciddiyetini göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Güvenlik Konseyi, İsrail’i durdurmak için neden bekliyor? İsrail tankları Barış Gücü askerlerine saldırıyor, yaralıyor, fakat Birleşmiş Milletler bu durumu sadece izliyor. Bu sebeple yıllardır ‘Dünya beşten büyüktür’ savını yinelemekteyiz." şeklinde konuştu.

"Savunma ve Dışişleri Bakanlarımız Karşımızdaki Tabloyu Net Sunmuşlardır"

Erdoğan, Suriye ve Irak’ın kuzeyine yönelik operasyonlara en fazla karşı çıkanların yine aynı kesim olduğunu vurgulayarak, "FETÖ’ye karşı mücadelemizi zayıflatmaya çalışanların aynı gruptan olması şaşırtıcı değildir. Gerçeklerden kopuk bir hayat yaşıyorlar ve bölgeyi takip edemiyorlar." dedi.

Savunma ve Dışişleri Bakanlarının, mevcut durumu net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, "Ülke ve millet güvenliğine dair konuları tartışma konusu yapanları milletimize havale ediyorum. Biz gereken tüm tedbirleri alarak devam edeceğiz. Caydırıcı gücümüz arttıkça, ülkemizi koruma imkânımız da artacaktır.” ifadelerini kullandı.

"Lübnan’dan Tahliyeler Sürecek"

Erdoğan, Refah Sınır Kapısı’nın İsrail güçleri tarafından işgal edilmesiyle birlikte Gazze’ye yapılan yardımların azaldığını belirterek, "İsrail, Filistin mültecilerine yardım ajansını terörize ederek yardımı engellemeye çalışıyor. Kış gelmeden Gazze halkına yardım ulaştırma çabasında olacağız. Lübnan’daki vatandaşlarımızın tahliyeleri de devam ediyor ve ihtiyaç durumunda operasyonlarımız sürecektir." dedi.

Erdoğan, insani konularda dahi ırkçı saldırılara maruz kaldıklarını vurgulayarak, "Bu konuda yalan ve iftiralarla operasyonumuzu karalamaya çalışan kişi ya da grupları milletimizin vicdanına havale ediyorum." diye ekledi.

"İHA ve SİHA Satışlarında Türkiye Zirvede"

Erdoğan, Türkiye’nin önemli bir markası haline gelen TEKNOFEST’in 9. etkinliğini Adana’da gerçekleştirdiklerini belirterek, “TEKNOFEST Adana, ülkemizin geleceği için büyük bir umut kaynağı olmuştur. Savunma sanayinde birçok ambargoya rağmen nereden nereye geldiğimizi milletimiz çok iyi bilmektedir. İHA’larda dünyanın ilk dört ülkesi arasında yer almaktayız. Geçen yıl savunma sanayi satışlarının yüzde 65’i Türk şirketleri tarafından yapılmıştır." şeklinde konuştu.

Savunma ihracatının 5,6 milyar dolara ulaştığını aktaran Erdoğan, 2024 yılında 178 farklı ülkeye ürün ihraç ederek önemli bir rekora imza atmayı hedeflediklerini ifade etti. "Savunma sanayimizi seferberlik ruhuyla desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Çarpıcı Anayasa ve İsrail Açıklamaları: Türkiye’nin Güçlü Savunma Stratejisi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!