G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,08
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.661,41

Erdoğan’dan Açıklamalar Sonrası Kabine Toplantısından Önemli Detaylar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi ve basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat 40 dakika sürdü. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabine üyelerini kutlayarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Murat Kurum’u, Sağlık Bakanlığı’na ise Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu atadığını belirtti. Ayrıca, görevden affını isteyen ve affı kabul edilen Mehmet Özhaseki ve Fahrettin Koca’ya teşekkürlerini iletti.

Orman yangınlarına da değinen Erdoğan, yurt içinde ve yurt dışında milletin güvenliği için çaba harcayan askerlere minnet duyduğunu belirtti. Ayrıca, Diyarbakır ve Mazıdağı’nda yaşanan yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi.

Yangınlarla mücadeledeki çabaları da vurgulayan Cumhurbaşkanı, insan kaynaklı olan yangınların önüne geçmek için çalıştıklarını ve 26 uçak, 105 helikopter ve binlerce kara aracıyla yangınları kontrol altında tutmak için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Tarım politikalarına da değinen Erdoğan, tarıma verilen desteklerin arttığını ve üreticilerin haklarını koruduklarını belirtti. Ayrıca, hububat ithalatını durdurarak çiftçilere destek sağladıklarını ve çiftçilerin şikayetlerini doğrudan takip ettiğini vurguladı.

Dış politika konusunda da değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin stratejik konumunu ve bölgedeki rolünü ele aldı. Türkiye’nin barış ve istikrar için çaba harcadığını ve komşu ülkelerle iyi ilişkiler kurmaya öncelik verdiklerini ifade etti.

Son olarak, Türkiye’nin tarihindeki kritik olaylara da atıfta bulunan Erdoğan, ülkenin birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir gelecek inşa etme hedefinde olduğunu vurguladı. Dış politikada diyalog ve işbirliğiye olan inancını yineleyerek Türkiye’nin güvenliğini daima ön planda tutacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ayrıntıları ilerleyen günlerde açıklanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Açıklamalar Sonrası Kabine Toplantısından Önemli Detaylar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!