G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

Erdoğan ve Özel’in Görüşmesinde Neler Konuşuldu? İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye siyasetinde dikkatleri üzerine çeken bir olay yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’ı kapıda karşıladı ve iki lider gazetecilere poz vererek tokalaştı. Görüşme 1,5 saat sürdü ve Özel, Erdoğan’ı makam aracına kadar uğurladı.

Özgür Özel, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Erdoğan ile emekli maaşları ve asgari ücretin artırılması konusunda konuştuklarını belirtti. Ayrıca tarım ürünlerinin maliyet fiyatlarının altında olduğunu ve bu ürünlere zam yapılması gerektiğini dile getirdi. Özel, çiftçilerin bankalara olan borçlarının arttığını, toprakların önemli bir kısmının ipotek altında olduğunu ve genç çiftçilerin eksikliğine vurgu yaptı.

Toplantıda ayrıca asgari ücretin enflasyona göre iyileştirilmesi, çay ve buğday fiyatlarının arttırılması gibi konular ele alındı. Vergi sisteminin adaletli hale getirilmesi gerektiğini belirten Özel, çok kazanandan çok, az kazanandan az ve hiç kazanca hiç vergi alınması gerektiğini ifade etti. Hatta Partisinin ekonomi kurmayları ile bir araya gelerek vergide adalet önerilerini somutlaştırmayı düşündüklerini dile getirdi.

CHP lideri, Meclis’in daha etkin çalışması, emekli maaşları, tarım ürünlerine zam yapılması gibi konularda taleplerde bulunduklarını açıkladı. Erdoğan’la yapılan görüşmede çözüm odaklı yaklaşımlar sunulduğu ve Türkiye’deki yoksulluğun azaltılması adına adımlar atılması gerektiği vurgulandı.

Bu ziyaret, Türk siyasetinde önemli bir adım olarak görülürken, iki lider arasındaki diyaloğun ileriki süreçlerde nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor. Siyasi partiler arasında diyalog ve işbirliğinin önemli olduğu vurgulanırken, ülke genelinde ekonomik ve sosyal konulardaki sıkıntıların çözümü için ortak hareket etmenin gerekliliği üzerinde duruldu. Önümüzdeki günlerde yapılacak yeni toplantılar ve atılacak adımlarla, Türkiye’nin geleceği konusunda umutlu bir beklenti oluştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan ve Özel’in Görüşmesinde Neler Konuşuldu? İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!