G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,70
CNY4,86
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.061,31
Petrol79,37
GR. ALTIN2.911,15
BTC2.146.664,74

Erdoğan ve Miçotakis’in Yemek Davetinde Patrik Bartholomeos da Var!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında liderler ve iki ülke heyetlerinin katılması beklenen iş yemeğine Fener Patriği Bartholomeos’u da davet etti. Bartholomeos’un bu daveti, Atina’da olumlu karşılandı ve Yunan televizyonlarından “Erdoğan, Patriği davet etmekle ortamı daha da yumuşattı” şeklinde yorumlar geldi. Erdoğan, Kathimerini gazetesinde yayınlanan demecinde, Atina’da kendilerini memnun eden bir misafirperverlikle karşılaştıklarını ve Miçotakis’i Ankara’da ağırladıklarında Türk misafirperverliğinin en iyi örneklerinden birini sergileyeceklerini belirtti.

Atina’da gerçekleşen bu buluşmada, Bartholomeos’un yanı sıra bir sürpriz daha yaşandı. Yunan heyetine, daha önce açıklanmayan MİT Başkanı İbrahim Kalın ile görüşmek üzere Yunan İstihbarat Teşkilatı (EYP) Başkanı Themistoklis Demiris’in de eşlik ettiği görüldü. Bu beklenmeyen ziyaret de gündemde yer buldu.

Yunan medyası, yemek davetindeki mönüye de ilgi gösterdi. Türkiye’nin döneri ‘geleneksel ürün’ olarak tescil ettirmesiyle Atina’da tepkilere neden olan dönerin mönüde yer alıp almadığı merak konusu oldu. Yapılan incelemeler sonucunda mönünün zeytinyağlı enginar, kuzu pirzola, fıstıklı kebap, baklava ve helvadan oluştuğu ortaya çıktı.

Görüşme sonrasında yaşanan bu gelişmeler haber kaynağının da Hürriyet tarafından belirtildiği şekilde aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile gerçekleştirdiği bu buluşmanın, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde olumlu bir adım olduğu belirtilirken, Fener Patriği Bartholomeos’un daveti ve mönüde yer alan yemeklerin ise dikkat çektiği vurgulandı.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişimine olumlu katkı sağlayacak bu buluşmanın detayları, medya ve kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Erdoğan ve Miçotakis’in iş birliği ve diyalog içerisinde ilerleyen bu görüşmenin, bölgedeki barış ve istikrar adına olumlu sonuçlar doğurması bekleniyor. Öte yandan, Bartholomeos’un davet edilmesi ve mönüde Türk ve Yunan mutfaklarının lezzetlerinin yer alması da buluşmanın renklerini oluşturan unsurlar arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan ve Miçotakis’in Yemek Davetinde Patrik Bartholomeos da Var!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!