G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

Erdoğan: “Sandığa gitmeyen seçmenlerin çoğu AKP seçmeni” açıklaması şaşırttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık etti. Toplantıda, 31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçim sonuçları ele alındı. Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre, AKP’nin oy oranı yüzde 44.3’ten yüzde 35.5’e, Cumhur İttifakı’nın ise yüzde 51.6’dan yüzde 40.5’e gerilediği belirtildi. Erdoğan, oy kayıplarının 10 ay önce AKP’ye oy veren seçmenlerin sandığa gitmemesi nedeniyle yaşandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere katılım oranının önemli ölçüde azaldığını ve bu düşüşün çoğunlukla AKP seçmenleri tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Aday belirleme süreci ve teşkilatların seçmenlerle iletişimi konularında önemli değerlendirmeler yapıldığı belirtildi. Ayrıca, emeklilerin enflasyon nedeniyle yaşadığı refah kaybına da değinen Erdoğan, maaş zamları ve maddi yardımlarla bu sorunu hafifletmeye çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını ifade etti.

Parti içindeki ‘kibir hastalığı’na da dikkat çeken Erdoğan, halkla daha iç içe olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle CHP’ye kaptırılan il ve ilçelerin durumunun masaya yatırılacağını belirten Erdoğan, partinin yanlışlarını millete yüklememek gerektiğini söyledi. Kendi hatalarını kabul etmenin önemine vurgu yaparak, herkesin sorumluluklarını gözden geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, 31 Mart’ta gerçekleşen seçim sonuçlarının partinin yaklaşımını ve politikalarını gözden geçirmek için bir fırsat olduğunu belirtti. Kendi hatalarını itiraf etmeden başkalarını suçlamanın doğru olmadığını vurgulayan Erdoğan, parti üyelerinin ve milletin desteğiyle yola devam edeceklerini dile getirdi. Son olarak, partinin önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalarda daha dikkatli ve sorumluluk sahibi olacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: “Sandığa gitmeyen seçmenlerin çoğu AKP seçmeni” açıklaması şaşırttı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!