G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,20
CNY4,85
GBP45,84
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,44
GR. ALTIN2.915,78
BTC2.194.639,27

Erdoğan Paşinyan Görüşmesi: Türkiye ve Ermenistan Arasındaki Normalleşme Süreci Ele Alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan-Paşinyan görüşmesi, Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerde yaşanan normalleşme ile birlikte Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış süreçlerini ele aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için New York’ta bulunurken, farklı ülke liderleriyle temaslarını sürdürdü. Erdoğan, Türkevi’nde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı ağırladı ve görüşme Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin yanı sıra, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış sürecini masaya yatırdı.

Görüşme sonrasında İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın sağlanması ve iki ülke arasında sağlam bir dostluğun tesis edilmesini desteklediğini vurguladığı belirtildi. Erdoğan, normalleşme yolunda önemli bir mesafe kat edildiğini ifade ederek, diyalog sürecinin devamı için samimi desteklerini dile getirdi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Türkiye ziyareti ve Erdoğan’ı kabulü, bölgedeki ilişkilerin normalleşme sürecinde önemli bir adım olarak değerlendirildi. Erdoğan’ın, Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilere ön koşulsuz bir normalleşme mesajı verdiği belirtildi. Görüşme, bölgede barış ve istikrarın sağlanması adına atılan adımların ve sürecin önemini vurguladı.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkiler, tarihi ve kültürel açıdan derin köklere sahip olsa da, Karabağ Savaşı sonrasında yaşanan gerginlikler nedeniyle uzun yıllardır gerilimli bir süreç yaşamaktadır. Bu nedenle, Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkilerini normalleştirmeye yönelik adımları, bölgede barış ve istikrarın sağlanması açısından da büyük önem taşımaktadır. Erdoğan-Paşinyan görüşmesi, bölgede yaşanan sorunlara çözüm bulmak adına atılan adımların bir parçası olarak değerlendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan Paşinyan Görüşmesi: Türkiye ve Ermenistan Arasındaki Normalleşme Süreci Ele Alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!