G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Erdoğan Konya’da CHP’yi Hedef Aldı: “Çırağa Müjde Olmaz, Kalfaya, Ustaya Olur”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya mitinginde CHP’yi hedef alarak staj ve çıraklık mağdurlarının attığı sloganlara tepki gösterdi. Geçtiğimiz ay Adana’da aynı konuda bir açıklama yapmış ve emeklilik bekleyen binlerce insanı umutlandırmıştı. Ancak Konya’daki konuşmasında bu duruma sert bir yanıt verdi ve bu tür adımların yanlış olduğunu belirtti.

Erdoğan, Konya’da yaptığı konuşmada, “Çırağa müjde olmaz, kalfaya, ustaya olur. Onun için de bu tür adımlar yanlış adımlar. Konya’ya, Konyalıya sadakat ve siz bu sadakati bozmayın. Sen bizi dinle!” dedi. Ayrıca, Konyalıların son deprem felaketinde gösterdikleri yardımseverlik ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgesine yaptığı destekler hakkında da konuştu.

Erdoğan, Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanan demokrasi, hak ve özgürlük ihlallerini telafi etmek için yapılan reformları hayata geçirdiklerini vurguladı. CHP’nin DEM ile gizli bir işbirliği içinde olduğunu iddia eden Erdoğan, bu işbirliğinin milletin gözünden kaçırılmaya çalışıldığını belirtti. Şehirleri, ilçeleri ve belediye meclislerini paylaşmaya başladıklarını iddia eden Erdoğan, DEM’in en çok oyu aldığı yerlerde bile örgütün emrinden çıkmayan isimleri aday gösterdiğini öne sürdü.

Erdoğan, partilerinden ayrılarak 6’lı masaya katılanları eleştirerek, sadece AK Parti ve kendisiyle husumet içinde olduklarını düşünenleri anlamakta zorlandıklarını ifade etti. Siyasette sadece konjonktüre dayananların sonunun hüsranla biteceğini söyleyen Erdoğan, sırf AK Parti ve Erdoğan düşmanlığıyla siyaset yapanların yeni bir konjonktürle silinip gitmelerinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın Konya mitinginde yaptığı bu açıklamalar, siyasi gündemi bir kez daha hareketlendirdi ve tartışmalara neden oldu. Henüz CHP’den konuyla ilgili bir yanıt gelmedi, ancak bu söylemlerin seçim atmosferine etkisi büyük olabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi rakiplerine karşı sert tavırlarını devam ettirmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan Konya’da CHP’yi Hedef Aldı: “Çırağa Müjde Olmaz, Kalfaya, Ustaya Olur”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!