G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol81,13
GR. ALTIN2.910,62
BTC2.175.010,13

Erdoğan: “Filistinli annelerin acısı yüreklerimizi dağladı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Bilginleri İstişare Zirvesi’nde yaptığı önemli açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti. Erdoğan, Filistinli annelerin çocuklarının kefenine sarılarak yaşadığı acı günleri hatırlatarak, “Filistinli, Suriyeli, Türkistanlı annelere selamlarımızı yolluyoruz” dedi. Gazze’deki insanlık dışı katliamlara dikkat çeken Erdoğan, İsrail’in masumları öldürmeye devam ettiğini ve bugüne kadar 15 bin çocuğun acımasızca katledildiğini belirtti.

Erdoğan, İsrail’deki uluslararası kuruluşların gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını vurgulayarak, “HİTLER’İ ÇIRAK ÇIKARTACAK KATLİAMLAR” ifadesini kullandı. İsrail’in çıkarları söz konusu olduğunda faşizme büründüklerini söyleyen Erdoğan, “Holokost mağdurlarının çocuklarının Hitleri çırak çıkartacak katliamlara imza atabildiklerini gördük. Yaklaşık 54 bin tona ulaşan yardım miktarıyla Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz” diye konuştu.

Türkiye’nin İsrail ile ticareti durdurduğunu hatırlatan Erdoğan, diğer ülkelere de örnek olabilecek adımlar attıklarını belirtti. Soykırım destekçilerinin Adalet Divanı’na baskılarını artırdığını söyleyen Erdoğan, “İslam ülkelerini davaya sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi. Vaat edilmiş topraklar hayalinin İsrail’in ahlaki değerlerinden uzaklaştığını söyleyen Erdoğan, İsrail’in bu hedefe ulaşmak için her türlü yöntemi kullandığını ifade etti.

Hamas’ın ateşkes için attığı adımı olumlu bulan Erdoğan, Netahyahu yönetiminin ise masum insanlara saldırmayı tercih ettiğini belirtti. Filistin devletinin tanınmamasını eleştiren Erdoğan, bütün ülkeleri Filistin devletini tanımaya çağırdı. Filistinlilere destek olacaklarını ve yardımlarını artırarak Gazze’nin yeniden imarı için çalışacaklarını açıkladı. Erdoğan, İsrail’in eleştirilere antisemitizm sopasıyla karşılık vermesine karşı çıkacaklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: “Filistinli annelerin acısı yüreklerimizi dağladı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!