G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.451,34

Erdoğan: Emekli Maaşını 10 Bin Liraya, Asgari Ücreti 17 Bin Liraya Çıkardık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Dünya gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, emeklilere ve çalışanlara yapılan iyileştirmeleri vurgulayan Erdoğan, en düşük emekli maaşını 10 bin liraya, asgari ücreti 17 bin liraya çıkardıklarını belirtti. Ayrıca engelli maaşını da yaklaşık 4 bin liraya çıkardıklarını söyledi.

Erdoğan konuşmasında, emeklilere yapılan zam konusunda muhalefeti eleştirerek, geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına yönelik vaatlerin gerçekleşmediğini belirtti. Hükümet olarak enflasyonla mücadeleyi sürdüreceklerini ve milli geliri artırarak çalışan ve emekli vatandaşların gelirlerini de artıracaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim mitinglerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Mart ayının ilk gününde Antalya Diplomasi Forumu’na katıldıklarını ve 11 devlet ve hükümet başkanı ile bir araya geldiklerini belirtti. Seçim gününe kadar yaklaşık 50 şehirde vatandaşlarla buluşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesine de değindi. Mücadeleyi sınırların içinde ve dışında kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, Irak sınırlarındaki meseleyi bu yaz çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca Suriye sınırları boyunca 30 kilometre derinliğinde bir güvenlik koridoru oluşturmayı planladıklarını belirtti.

Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayindeki başarılarına da değindi. Savunma sanayinde geldikleri noktayı öne çıkaran Erdoğan, savunma ihracatını 10 yılda 4,5 kat artırdıklarını belirtti. Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerlilik oranını yüzde 80’in üzerine taşıdıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Gazze’deki son gelişmelere de değinerek, Türkiye’nin Gazze ve Filistin için elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirtti. Filistin topraklarındaki gasp eylemlerini kınayan Erdoğan, uluslararası düzeyde etkin ve kararlı işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Son olarak, Türkiye’nin ekonomik dönüşüm sürecine de değinen Erdoğan, asrın felaketi olarak nitelendirdiği 6 Şubat depremlerine rağmen ekonominin yüzde 4,5 büyüme kaydettiğini söyledi. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek tarihi ekonomik dönüşüm sürecinde olduklarını belirten Erdoğan, yatırımların ekonomik büyüme açısından önemini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: Emekli Maaşını 10 Bin Liraya, Asgari Ücreti 17 Bin Liraya Çıkardık!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!