G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı açılışında önemli müjdeler verdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Muğla Marmaris’te Aksaz Tersanesi Komutanlığı açılış ve deniz platformları teslim töreni gerçekleştirildi. Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve birçok davetli de katıldı. Törende PİRİREİS Denizaltısı hizmete alınırken HIZIRREİS Denizaltısı Bayrak Çekme ve Seyir Deneyimlerine başladı. Ayrıca MURATREİS Denizaltısı Havuz Donatım Faaliyetlerine, YAKIT 2-3-4 Akaryakıt Gemileri ve 3000 Tonluk Denizaltı Havuzu da hizmete girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı açıklamada Aksaz’a ek olarak Mersin’e de bir tersane açılacağını müjdeledi. Tersane altyapısının güçlendirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirten Erdoğan, Mersin’deki tersanenin İstanbul ve Gölcük’ün yanı sıra Ege ve Akdeniz kıyılarında da Mavi Vatan’ın muhafızlarına destek sağlayacağını söyledi. Deniz Kuvvetleri’nin muharip unsurlarına lojistik destek sağlayacak yeni gemilerin hizmete gireceğini belirten Erdoğan, böylece Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının lojistik ihtiyaçlarını daha etkin bir şekilde karşılayacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Denizaltılarımızı 2029’a kadar hizmete alacağız” dedi. PİRİREİS Denizaltısı Mavi Vatan’a kazandırıldı. Aksaz Tersanesi Komutanlığı açılışına ilişkin görüntüler, T.C. Milli Savunma Bakanlığı resmi hesabından paylaşıldı.

Bu güncelleme ile Türkiye’nin denizcilik alanındaki kapasitesi daha da güçlenecek ve milli savunma sanayii daha ileri bir seviyeye taşınacak. Aksaz Tersanesi Komutanlığı açılış töreni, ülkenin deniz gücünü artıracak önemli adımların atıldığı bir etkinlik olarak kayda geçti. Trakya Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan savunma sanayii tutkunu da bu gelişmeleri yakından takip ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı açılışında önemli müjdeler verdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!