G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.999,06

EPDK’nın Açıklamasıyla Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akaryakıt fiyatları, yüksek döviz kuru ve uluslararası piyasa koşulları nedeniyle uzun bir süredir artış gösteriyordu. Ancak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) duyurduğu indirimle birlikte benzine 76 kuruş, motorine ise 2 lira 10 kuruş indirim geldi. Bu indirimler, İstanbul ve Ankara’da pompa fiyatlarına yansıdı. İstanbul’da benzinin litresi 40 lira 46 kuruşa, motorinin litresi ise 42 lira 4 kuruşa düştü. Ankara’da ise benzinin litresi 41 lira 16 kuruşa, motorinin litresi 42 lira 8 kuruşa indi.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, rafinerilerdeki kar avantajının tüketicilere yansıtılacağını belirtti. Bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünlerin rafinerilere kar avantajı sağladığını ifade eden Yılmaz, rafinerilerin bu avantajı tüketicilere yansıtması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle, rafinerilere 1 ila 1,5 TL arasında indirim yapılarak tüketiciye yansıtılması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle hesaplanıyor. Daha sonra KDV hariç rafineri satış fiyatı ortaya çıkıyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı bulunuyor. Bu hesaplamalar, dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatları etkileyerek, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Kaynak: https://www.haberler.com/akaryakit-fiyatlarina-indirim-h35754156/

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EPDK’nın Açıklamasıyla Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!