G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO37,85
CNY4,87
GBP45,44
EURO/USD1,11
BIST9.351,22
Petrol74,91
GR. ALTIN2.917,46
BTC2.107.330,43

Enerji Bakanı Bayraktar: “Doğal Gaz ve Elektrik Faturalarına Mayıs Ayında Zam Yok!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında doğal gaz ve elektrik faturalarına zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Nisanda zam yapılmadığını hatırlatan Bayraktar, mayıs ayında da zam beklentisinin olmadığını ancak piyasadaki durumlara göre durumu değerlendireceklerini belirtti. Elektrik ve doğal gazla ilgili vatandaşların merak ettiği konularda açıklamalarda bulunan Bayraktar, petrol fiyatlarındaki yükselişe dikkat çekti ve vatandaşlara en uygun şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını vurguladı.

Bayraktar, aylık 25 metreküplük ücretsiz doğal gaz destek programının 1 Mayıs’ta sona ereceğini ancak sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Maliyetlerin belirli ölçüde karşılanması gerektiğini söyleyen Bayraktar, imkanlar dahilinde desteklerin devam edeceğini belirtti. Gabar’da çıkarılan petrolün Türkiye için büyük bir keşif olduğunu belirten Bakan, Gabar’ın Türkiye’nin en çok petrol üreten ili haline geldiğini söyledi. Gabar’da günlük 40 bin varil petrol üretiminin gerçekleştiğini aktaran Bayraktar, hedeflerinin yıl sonuna kadar günlük 100 bin varil üretimi geçmek olduğunu belirtti.

Gabar’ın ekonomik potansiyeline değinen Bayraktar, Gabar’da elde edilecek petrolün Türkiye için büyük bir ekonomik değer olduğunu belirtti. Aynı zamanda Hakkari, Van ve diğer bölgelerdeki petrol arama çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan, 2024 yılında 140 kuyu açmayı planladıklarını ve yeni rezervlerin keşfedilmesini hedeflediklerini açıkladı. Somali’de petrol araması planlarından da bahseden Bayraktar, sismik çalışmaların başlayacağını ve 2025 yılında derin deniz sondajı yapmayı planladıklarını ifade etti. Bu çalışmaların Türkiye’nin enerji arzındaki bağımsızlığı ve ekonomik büyümesine olumlu katkı sağlayacağını belirten Bayraktar, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Enerji Bakanı Bayraktar: “Doğal Gaz ve Elektrik Faturalarına Mayıs Ayında Zam Yok!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!