G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.592,96

Endonezya’nın Merapi Yanardağında Lav Akıntıları Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Endonezya’nın Java Adası’nda yer alan ve ülkenin en aktif yanardağı olan Merapi’de, kül bulutları ve lav akıntıları hala devam etmektedir. Endonezya Jeolojik Afet Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BPPTKG) tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, Merapi Yanardağı’nda lav akıntıları meydana gelmektedir. Dağın 2 bin 968 metre yüksekliğinde, maksimum 1600 metrelik fırlatma mesafesi olan 13 akkor lav akıntısı oluştu. Bu durum neticesinde bölgede 3. seviyedeki alarm durumu devam etmektedir.

Endonezya’nın Java Adası’nda bulunan Merapi Yanardağı, ülkenin en aktif yanardağıdır ve sürekli olarak patlamalara ve lav akıntılarına yol açmaktadır. BPPTKG tarafından yayınlanan raporda, Merapi Dağı’ndaki lav akıntılarının devam ettiği belirtilmektedir. Bu akıntılar dağın 2 bin 968 metre yüksekliğinde meydana gelmekte ve maksimum 1600 metrelik fırlatma mesafesine sahiptir. Bölgede hala 3. seviyedeki alarm durumu devam etmektedir ve yerel halkın güvenliği için gerekli önlemler alınmaktadır.

Endonezya Jeolojik Afet Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BPPTKG) tarafından yayınlanan rapora göre, Java Adası’ndaki Merapi Yanardağı’nda lav akıntıları devam etmektedir. Dağın 2 bin 968 metre yüksekliğinde gerçekleşen lav akıntıları, 1600 metrelik fırlatma mesafesine sahiptir. Bölgede 3. seviyedeki alarm durumu hala sürmektedir ve yetkililer olayı yakından takip etmektedir. Yerel halkın güvenliği için gerekli tüm önlemler alınmakta ve durum sürekli olarak güncellenmektedir.

Merapi Yanardağı, Endonezya’nın Java Adası’nda yer almakta ve ülkenin en aktif yanardağı olarak bilinmektedir. BPPTKG tarafından yayınlanan rapora göre, dağın 2 bin 968 metre yüksekliğinde lav akıntıları meydana gelmekte ve bu akıntılar 1600 metrelik fırlatma mesafesine sahiptir. Bu durum nedeniyle bölgede hala 3. seviyedeki alarm durumu geçerli olup, yerel halkın güvenliği için gerekli tedbirler alınmaktadır. Durumun gelişmeleri takip edilmekte ve kamuoyu sürekli olarak bilgilendirilmektedir.

Java Adası’ndaki Merapi Yanardağı, Endonezya’nın en aktif yanardağıdır ve sürekli olarak kül bulutları ve lav akıntıları oluşturmaktadır. BPPTKG tarafından yayınlanan rapora göre, dağın 2 bin 968 metre yüksekliğinde lav akıntıları gözlenmekte ve bu akıntılar 1600 metrelik bir mesafeye ulaşabilmektedir. Bölgede hala 3. seviyedeki alarm durumu devam etmekte olup, yetkililer olayı yakından takip etmektedir. Yerel halkın güvenliği için gerekli tüm önlemler alınmakta ve durumun seyrine göre hareket edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Endonezya’nın Merapi Yanardağında Lav Akıntıları Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!