G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.128.174,50

Emniyet Müdürlüğü Operasyonunda Evde Tutulan Göçmenler Kurtarıldı, Şüpheliler Tutuklandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Menzilahir Mahallesi Berkuka Caddesi’ndeki bir evde yaşanan göçmen kaçakçılığı olayına müdahale etti. İstihbaratlarının doğruluğunu teyit ettikten sonra operasyon düzenleyen polis, evde tutulan Suriye uyruklu 4’ü çocuk toplam 7 göçmeni kurtardı. Evde bulunan silahlarla birlikte şüpheliler Ali Efe Canbazoğulları ve Şükrü Kurt da gözaltına alındı. Göçmenler, tabanca zoruyla ailelerinden fidye istendiğini ifade etti.

Operasyon sonucunda gözaltına alınan Şükrü Kurt’un 8 ayrı suçtan arandığı ve hakkında kesinleşmiş cezaların bulunduğu tespit edildi. Şükrü Kurt ve Canbazoğulları, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından ‘Göçmen kaçakçılığı’, ‘Kişi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Silahla tehdit’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aynı gün İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çavuşbey Mahallesi 5. Sokak’taki bir evde kaçak göçmenlerin bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Gerçekleştirilen aramada Irak ve Sudan uyruklu 8’i çocuk toplam 12 göçmen yakalandı. Sağlık kontrollerinin ardından göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü göçmen kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları neticesinde hem göçmenleri tehlikeli durumlardan kurtarmak hem de kaçakçılığı önlemek adına başarılı operasyonlar gerçekleştirilmektedir. Şüphelilerin adli süreç gereği cezalandırılmasıyla birlikte kaçak göçmenlerin güvenliği için de önemli adımlar atılmaktadır. Emniyet birimleri, göçmen kaçakçılığı ile mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emniyet Müdürlüğü Operasyonunda Evde Tutulan Göçmenler Kurtarıldı, Şüpheliler Tutuklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!