G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,12
CNY4,87
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.829,19
Petrol71,25
GR. ALTIN2.930,70
BTC2.227.840,31

Emine Erdoğan, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Forumu’nda Konuştu: “Geleceğe Yön Vermek İçin Birlikte Çalışmalıyız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emine Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2045: Dünyamızın Geleceğine Yön Vermek” programında konuşma yaptı. Program, “Dünya Hükümetler Zirvesi” kapsamında gerçekleştirilen “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Forumu”nda gerçekleşti ve farklı ülkelerden, kültürlerden, dinlerden gelen salondaki yüzlerce kişiyi bir araya getirdi. Erdoğan, insanların doğaya zarar vermeden geleceğe yaşanabilir bir dünya bırakma amacıyla birleştiğini ifade etti ve mevcut durumun insanları ve canlı hayatını yok olmaya sürüklediğine işaret etti.

Erdoğan, insanların bilinç ve vicdanına güvenerek yaşadıkları dünyada iyiliği ve erdemliği hakim kılacak güce sahip olduğunu belirtti. Ayrıca umudun, çevre gönüllülerinin çabalarında olduğunu ve onların tüketim alışkanlıklarını değiştirerek sürdürülebilir bir yaşam için çaba gösterdiklerini vurguladı. Ayrıca, atılan her adımın destekçisi oldukları ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya miras bırakmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Erdoğan, dünyanın her yerinde sürdürülebilir bir yaşamı teşvik etmek amacıyla Sıfır Atık hareketini global boyutta lanse etmek ve sürdürmek için çaba göstereceklerini ve bunun yanı sıra iyi örnekleri pekiştirerek yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, atık yönetimi ve tarım gibi alanlarda birçok ülkeye uzmanlık desteği sağlamak için çaba gösterdiklerini ve su verimliliği seferberliğini başlattıklarını söyledi.

Erdoğan, dünya genelindeki krizlerde insanlığın bir vücut gibi hareket etmesi gerektiğini ve Türkiye’nin tüm krizlerde yardımsever bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin adil ve hakkaniyetli bir şekilde uygulanması için en az gelişmiş ülkelerle işbirliği içinde olduklarını ifade etti. Sözlerini, dünyanın yaşanabilir bir düzen kurması gerektiğini ve çocuklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için mücadele etmenin önemine vurgu yaparak bitirdi.

Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ev sahipliği için teşekkür etti ve organizasyonda emeği geçenlere tebriklerini sundu. Sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emine Erdoğan, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Forumu’nda Konuştu: “Geleceğe Yön Vermek İçin Birlikte Çalışmalıyız”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!