G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.149.831,70

Emeklilere Verilen Promosyon Miktarları Yetersiz mi? Açıklamaları İnceleyin!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere bankalar tarafından verilen promosyon miktarları konusunda açıklamalarda bulundu. Ergün, emeklilerin banka promosyonlarından yararlanabilmesi için uzun bir mücadele verdiklerini ve 2015 yılından itibaren emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu verildiğini belirtti.

Banka promosyon rakamlarının SGK ile bankalar arasında imzalanan protokolle belirlendiğini söyleyen Ergün, kamu bankalarının protokolde belirtilen asgari tutarları verirken, özel bankaların rekabet içinde daha yüksek promosyon rakamları sunduğunu belirtti. Kamu bankalarının genellikle 10 bin lira ve üzeri emekli aylığına üç yıl için 5 bin lira promosyon verdiğini, özel bankaların ise çeşitli koşullarla bu rakamı 15 bin liraya kadar yükseltebildiklerini ifade etti.

Ergün, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğunu hatırlatarak, kamu bankalarının üç yıl için verdiği 5 bin liralık promosyonun, en düşük emekli aylığı dikkate alındığında yıllık toplamın yüzde 1,3’üne karşılık geldiğini belirtti. Bu oranın çok düşük olduğunu dile getirerek, bankaların promosyon rakamlarını yükseltmesi gerektiğini savundu.

Emekli maaşlarının artmasına rağmen bankaların promosyon rakamlarının aynı kaldığını belirten Ergün, özellikle kamu bankalarının bu konuda daha cimri davrandığını ifade etti. Ergün, bankaların emeklilere verdiği promosyon miktarlarının artırılması gerektiğini vurgulayarak, emeklilerin daha adil ve yeterli promosyonlar alabilmesi için bankaların harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emeklilere Verilen Promosyon Miktarları Yetersiz mi? Açıklamaları İnceleyin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!