G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.154.999,06

Emeklilere Tren Biletilerinde %10 İndirim Müjdesi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekliler Yılı kapsamında bakanlığa ait trenlerde emekliler için yüzde 10 indirim uygulama kararı aldıklarını duyurdu. Bu indirimle emeklilerin ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde seyahat etmeleri hedefleniyor.

Bu indirimden faydalanabilmek için emekli olduklarını gösteren belgeye ihtiyaç duyulacak. E-devlet üzerinden ya da bir resmi kurumdan alınacak bu belgeyle emekliler, yüzde 10 indirimden yıl boyunca faydalanabilecekler.

Bakan Uraloğlu, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde trenlerde yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak ek seferler düzenleneceğini de açıkladı. Bayram tatili ve okullardaki ara tatil dönemi olan 5 – 15 Nisan tarihleri arasında yüksek hızlı trenlerde ek seferler planlanmış ve tren kapasitelerinde artış sağlanmıştır. 5 Nisan’dan itibaren ek seferlerle 18 bin 84 koltuk kapasitesi artışı hedeflenmektedir.

Aynı zamanda günlük sefer sayıları da artırılacaktır; Ankara-İstanbul hattında 13’ten 14’e, Konya-İstanbul hattında 4’ten 5’e sefer sayısı yükselecektir. Ankara-Konya hattında ise cuma, cumartesi ve pazar günlerine ek olarak sefer konulacaktır. Yüksek hızlı trenlerdeki yeni seferler, tatil dönemi sonrasında da devam edecektir.

Bu önlemlerle birlikte emeklilerin tren seyahatlerinde maddi açıdan desteklenmesi ve tüm vatandaşların konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri hedeflenmektedir. Uygulamaya başlanacak olan yüzde 10 indirim ve ek seferler, ulaştırma sektöründe emeklilere yönelik yapılan önemli adımlardan biri olarak değerlendirilmektedir. Tüm emekliler, bu indirimden faydalanabilecek ve tren seyahatlerini daha uygun fiyatlarla gerçekleştirebileceklerdir.

Bakan Uraloğlu, tren seyahatlerinde yaşanan yoğunluk ve talepleri karşılamak adına sürekli olarak iyileştirmeler ve düzenlemeler yapılacağını da belirtti. Trenlerin daha fazla kişiye hizmet verebilmesi ve yolcuların memnuniyetini artırmak için çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emeklilere Tren Biletilerinde %10 İndirim Müjdesi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!