G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,26
CNY4,87
GBP45,99
EURO/USD1,12
BIST9.829,19
Petrol70,84
GR. ALTIN2.934,33
BTC2.214.210,99

Emeklilere Özel İndirimler ve Ayrıcalıklar Sunan Protokol Tanıtıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere özel indirimler ve ayrıcalıklar sunacak protokolün tanıtımını yaptı. SGK’nin Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım programında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Türkiye’nin emektarlarına daha iyi bir yaşam sunmak adına kamu kuruluşları ve özel teşebbüslerle iş birliği protokolü yaptıklarını açıkladı. Aydın, emeklilere sağlanan avantajlar hakkında bilgi vererek, emekliler için özel bir web sitesi olan emekliler.gov.tr’nin de faaliyete geçirildiğini belirtti. Ayrıca her ilde SGK merkezlerinde emekli masaları kurularak emeklilere rehberlik hizmeti sunulduğunu ifade etti. Bugün 81 ilde 4 bin 123 firmayla indirim avantaj protokolünün yapıldığını duyuran Aydın, emekli dijital kimlik kartları ve TROY ile bankaların emekli banka ve kredi kartları oluşturduklarını söyledi.

Protokol kapsamında iş birliği yapılan bankalar arasında PTT Bank, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Denizbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım, Garanti Bankası, ING Bank, Yapı Kredi, QNB Finansbank ve Akbank yer alıyor. Bankaların, emekli banka ve kredi kartı sahiplerine özel indirim, fırsat, promosyon ve kampanya imkanı sunması planlanıyor.

SGK Başkanı Raci Kaya ise “Emekliler Yılı” kapsamında emeklilerin yaşam kalitesini artırmak için Bakanlık ile iş birliği içinde çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Kaya, bankaların hızlı bir şekilde sürece dahil olduklarını ve emeklilere özel indirim ve ayrıcalıklar sunmak için çalıştıklarını vurguladı. Bankalar adına konuşan Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Sağlık ise emeklilerin finansal ihtiyaçlarına odaklandıklarını ve en doğru çözümleri ürettiklerini ifade etti. Sağlık ayrıca, TROY’un ikinci çeyrekteki işlem hacminde yaşanan yüzde 1200’lik artışı vurgulayarak, bankacılık sektöründe gösterilen gelişmelerin önemine dikkat çekti.Ülkemizdeki toplam kartlı alışveriş hacminin artmasıyla hedeflere ulaşma potansiyelimizi artırdığını belirtti.

Bu iş birliği ile emeklilere sunulan fırsatlar ve kolaylıklar, emeklilerin hayatlarını biraz daha kolaylaştırarak, maddi anlamda avantaj sağlamalarını amaçlıyor.SGK’nin yaptığı iş birlikleri ve protokollerle emeklilerin yaşamlarını zenginleştirmeye çalıştığına değinilmiştir. Bakanlık ve bankalar arasında gerçekleştirilen bu protokol, emeklilerin finansal ihtiyaçlarına uygun çözümler sunarak, emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflemektedir. Bu sayede, emeklilerin değişen ihtiyaçlarına yanıt vermek ve onların refahını artırmak amaçlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emeklilere Özel İndirimler ve Ayrıcalıklar Sunan Protokol Tanıtıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!