G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Teleferik Kazası Uyarısı: Denetim Kamusal Alanda Kalmalıdır!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı. Yetkililer, kazanın kesin nedeninin tespit edilmesinin zaman alacağını belirtti. Elektik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, tesislerin bakım ve periyodik kontrollerinin eksiksiz yapılması gerektiğini vurgulayarak, teleferik gibi tesislerin TS EN 1709 standardına göre bakım ve kontrollerinin yapılması gerektiğini ifade etti.

Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca ise lunapark ve temapark gibi eğlence tesislerinde de riskli makineler bulunduğunu ve bu makinelerin periyodik kontrollerinin titizlikle yapılması gerektiğini belirtti. Atmaca, yangın koruma sistemlerinin bulunması ve düzenli kontrol edilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Atmaca, denetimlerin kamusal alanda kalması gerektiğini savunarak, denetimi yapan firmaların karşılığında ücret aldığını belirtti. Sabotaj ihtimalini de değerlendiren Atmaca, her türlü şeyin sabotaja açık olduğunu ve bu nedenle denetimlerin önemli olduğunu ifade etti.

Tat ve Atmaca, teleferik kazasının nedenlerini ve alınması gereken önlemleri değerlendirdi. Kazanın ardından 174 kişinin 23 saatte tahliye edildiği bilgisi de paylaşıldı. Kazayla ilgili detaylı bilgi için bilirkişi raporunun ortaya çıkarılması bekleniyor. Öte yandan, kaza anına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı ve felaketin tanıkları kabus dolu anları anlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Elektrik Mühendisleri Odası’ndan Teleferik Kazası Uyarısı: Denetim Kamusal Alanda Kalmalıdır!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!