G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO37,98
CNY4,84
GBP45,61
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,25
GR. ALTIN2.882,47
BTC2.168.630,62

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kültür ve Sanata Yön Veriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Özgür İstanbul’ ve ‘Yaratıcı İstanbul için tam yol ileri’ projelerinin tanıtım toplantısına Haliç Kongre Merkez’inde katıldı. Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, CHP milletvekilleri Fethi Açıkel, Yüksel Mansur Kılınç, Ali Gökçek, Zeynel Emre, Engin Altay, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney, Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. Naci Görür gibi isimler katıldı. İmamoğlu ‘Yaratıcı İstanbul’ projeleri kapsamında Haliç, Maçka, Kadıköy’ün kültür bölgeleri olacağını belirtti ve çeşitli kültürel etkinliklerin artırılacağını söyledi. Ayrıca, yeni dönemde 100 bin çocuğa sanat eğitimi ve konservatuara öğrencilere burs verileceğini açıkladı.

Öte yandan, İmamoğlu, ‘Yaratıcı İstanbul için tam yol ileri’ başlıklı sunumunda Demokratik Yerel Yönetim Reformu ile Sivil toplum ve meslek odaları ile iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, B40 Balkan Şehirleri ağı ve Mega Şehirler Zirvesi’ne ek olarak Uluslararası Kent Ağları ve Kent Liderliği konusunda yeni uluslararası ağların kurulmasının güçlendirileceğini belirtti. İmamoğlu’nun Marmara Bölgesel Koordinasyon Merkezi kurulacağını açıkladı. İlçe Kent Konseyleri Koordinasyon Masası, Komşu İlçeler Çözüm Masaları ve Benim Mahallem Benim Muhtarım Projesi gibi çalışmalarla yerelde sorunların çözülmesini hedeflediğini söyledi.

İmamoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada ayrımcılık, kutuplaşma ve baskıyla beslenen yönetimlerde şeffaflığın olamayacağını, herkesin kentin olanaklarından eşit yararlanması için çabaladıklarını söyledi. İstanbul Planlama Ajansı’nın kuruluşu ve İstanbul İstatistik Ofisi ile paylaşılan verilerin önemine değindi ve halkın yönetime katılımını sağlamak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. İmamoğlu, demokrasiye ve özgürlüğe en çok ihtiyaç duyan alanların kültür ve sanat olduğunu belirterek, baskı, yasak ve sansürün herhangi bir alanda başarıya ulaşamayacağını vurguladı.

Ekrem İmamoğlu’nun ‘Yaratıcı İstanbul’ ve ‘Özgür İstanbul’ projeleri, katılımcı bir yaklaşımla kente yönelik çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi ve her kesimin bu faaliyetlerden eşit şekilde faydalanması hedefini taşıyor. İmamoğlu’nun açıklamalarıyla devam eden toplantıda, demokratik ve şeffaf bir yönetim anlayışının öne çıktığı ve yerel yönetimde katılımcılığın önemine vurgu yapıldığı görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kültür ve Sanata Yön Veriyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!