G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,20
CNY4,85
GBP45,85
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,47
GR. ALTIN2.914,63
BTC2.195.783,18

Ekrem İmamoğlu: “Böyle bir dava olmaz” dediği davayı değerlendirdi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği’nde gerçekleşen tebrik ziyaretlerini kabul etti. CHP Genel Merkezi’nde planlanan Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı’na katılmadan önce, Imamoğlu bazı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, “İstinaf mahkemesinin Imamoğlu ile ilgili kararı onadığı ve siyasi yasağa neden olabileceği iddialarının doğruluğunu sordukları an Imamoğlu şu şekilde cevapladı; “Yargı tarihinde bu kadar zemini olmayan, utanç verici başka bir dava var mıdır, bilmiyorum. Çokça adaletsizlik, hukuksuzluk yaşanıyor ama bu dava bile değil. Ama tabii ki takip ediyoruz İstinaf’ın sürecini. Sonuçta dosya İstinaf’ta. Alt mahkemenin kararı var. İstinaftaki karara göre üst mahkemesi var, başka şeyler var. Umarım burada yargı adaletli bir karar verir. Hem bize hem milletimize güzel bir mesaj çıkar. Boşu boşuna siyasetin malzemesi haline gelmeyiz. Siyaseten Ekrem İmamoğlu kazançlı, zararlı çıktı meselesi konuşmuyorum bile. Ülkemiz kazansın. Ülkemizin kazanması için de adalet işlesin. Böyle bir dava olmaz. Umarım hızlıca karar çıkar.”

Imamoğlu’nun bu açıklamalarından önce, Türkiye Belediyeler Birliği’nde gerçekleşen ziyaretlerde, belediye başkanları ve diğer yetkililer Imamoğlu’na başarılar dileyerek desteklerini iletti. Imamoğlu, tebrikleri memnuniyetle kabul ederek birimler arası işbirliği ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı’nda ise Imamoğlu, belediyeler arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi ve vatandaş hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulması konusunda fikir alışverişinde bulunacak. Konseyde, belediyelerin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırılarak ortak akıl ile hareket edilmesi planlanıyor.

Imamoğlu’nun hem belediye birliği ziyaretinde hem de konsey toplantısında yaptığı konuşmalar, belediyecilik anlayışında demokratik ve katılımcı bir yaklaşım benimsemesini yansıtıyor. Imamoğlu, karar alma süreçlerinde şeffaflık, hesap verebilirlik ve adalet ilkelerine önem vererek, halkın güvenini kazanmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, belediye hizmetlerinin herkes için adaletli bir şekilde sunulması ve belediye kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için çalışmalarını sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ekrem İmamoğlu: “Böyle bir dava olmaz” dediği davayı değerlendirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!