G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,62
GR. ALTIN2.834,71
BTC2.145.194,06

EFES-2024 Tatbikatında STM’den KARGU-3 İHA Dikkat Çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

EFES serisi tatbikatlar içerisindeki en geniş katılımlı birleşik ve müşterek tatbikat olan EFES-2024 Tatbikatı, 29-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Bu etkinlik, çok sayıda savunma sistemi ile ilgili gelişmenin yaşandığı bir platform olarak dikkat çekti. Seçkin gözlemci günü faaliyetleri kapsamında Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmelerde, STM tarafından geliştirilen ve tatbikatta da kullanılan KARGU kamikaze İHA’nın üçüncü jenerasyonu KARGU-3 hakkında detaylar paylaşıldı.

KARGU adı verilen Taşınabilir Döner Kanatlı Milli Vurucu İHA çözümü, tek er tarafından taşınabilen ve hem görüş içi hem de görüş ötesi hedefleri tespit ve imha etme kabiliyetine sahip bir sistem olarak tanımlandı. KARGU-3’ün, KARGU-2’ye göre daha hafif ve daha uzun süre havada kalabilen yapısı planlanıyor. KARGU-2’nin 7,5 kg ağırlığında ve 25 dakika havada kalma süresine sahip olduğu bilgisi verildi. Buna karşın KARGU-3’ün 6,5 kg ağırlığında ve 40 dakika havada kalma süresine sahip olacağı ifade edildi.

KARGU kamikaze İHA, 2023 yılında üretim adedi üç bini geçen ve 10 ülkeye ihraç edilen bir sistem olarak öne çıktı. Azerbaycan ve Türkiye tarafından aktif çatışma sahalarında kullanılan KARGU, muharebe sahasında kendini kanıtlayarak ihracat potansiyelini artırdı. Ayrıca, KARGU için anti radyasyon arayıcı başlık ve zırh delici harp başlığı çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Bu gelişmeler, savunma sanayiindeki yenilikleri ve ülkeler arasındaki işbirliklerini gözler önüne seriyor. EFES-2024 Tatbikatı’nın bu yılki aşamasında KARGU-3’ün yetenekleri ve potansiyeli dinamik bir şekilde gözler önüne serilirken, gelecek yıllarda daha da ileriye gitmesi bekleniyor. Hem Milli Savunma Bakanlığı hem de STM tarafından yapılan çalışmalar, savunma sistemlerinin sürekli olarak iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi adına önemli adımlar olarak görülüyor. Bu tür tatbikatlar ve inovasyonlar, ülkelerin savunma kapasitelerinin artırılmasında kritik bir rol oynamaktadır.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
EFES-2024 Tatbikatında STM’den KARGU-3 İHA Dikkat Çekiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!