G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,03
CNY4,84
GBP45,56
EURO/USD1,11
BIST9.895,14
Petrol73,64
GR. ALTIN2.880,54
BTC2.165.343,98

Dünyanın En Yaşlı Yapışık İkizleri Lori ve George Schappell 62 Yaşında Hayata Veda Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Guinness Dünya Rekorları, dün ‘dünyanın en yaşlı yapışık ikizleri’ rekorunu elinde tutan Lori ve George Schappell’in 62 yaşında hayata veda ettiğini duyurdu. Anne karnında kafatasından yapışık olarak 18 Eylül 1961’de doğan bu kardeşler, hayati kan damarlarını ve beyinlerinin yüzde 30’unu paylaşıyordu. Vefatlarından 7 Nisan’da Pennsylvania Üniversitesi Hastanesi’nde yaşandığı belirtilirken, ölüm nedenleri açıklanmadı.

Lori ve George Schappell, Guinness Dünya Rekorları tarafından ‘Yaşayan en yaşlı yapışık ikizler’ ile ‘Şimdiye kadarki en yaşlı kadın yapışık ikizler’ unvanlarına sahipti. Lori’nin vücudunda herhangi bir engel olmazken, George yürüyemiyordu ve Lori’nin ittiği tekerlekli sandalye tipi bir taburede oturuyordu. George, bir country şarkıcısı olarak başarılı bir kariyere sahipken, Lori on lobutlu bir bowling oyuncusuydu. Ayrıca Lori, 90’lı yıllarda bir hastanenin çamaşırhanesinde birkaç yıl çalıştı ve programını George’un konserlerine göre ayarlayarak dünyanın dört bir yanındaki ülkelere götürdü.

İkilinin doğumlarında en fazla 30 yaşına kadar yaşayabilecekleri belirtilmişti. Ancak Lori ve George Schappell, 62 yıl 202 gün yaşayarak bu tahminin çok üzerine çıktılar. Belirtilen yaş sınırını aşarak uzun ve etkileyici bir yaşam sürdüler. Guinness Dünya Rekorları, bu ikizlerin ölümünü duyurarak kırılmaz gibi görünen rekorlarının artık boşluğa dönüştüğünü belirtti.

Lori ve George Schappell’in ölümüyla birlikte dünya, en yaşlı yapışık ikizleri kaybetmiş oldu. Bu ikizlerin hayat hikayesi, insanların dayanışma ve sevgiyle nasıl her zorluğun üstesinden gelebileceğini gösteren bir örnek olmuştur. Annelik bağını aşan bir bağlılıkla hayatta kalan bu kardeşler, Guinness Dünya Rekorları’na unutulmaz bir iz bırakmışlardır. Büyük bir merak ve hayranlıkla takip edilen Lori ve George Schappell, anılarında sonsuza kadar yaşayacaklar ve insanlara ilham kaynağı olmaya devam edeceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünyanın En Yaşlı Yapışık İkizleri Lori ve George Schappell 62 Yaşında Hayata Veda Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!