G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,87
CNY4,79
GBP44,95
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,97
GR. ALTIN2.821,78
BTC1.974.608,67

Dünyadan 3,8 milyar ışık yılı uzakta, tespit edilen en güçlü kara delik patlaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gökbilimciler, Dünya’dan 3,8 milyar ışık yılı uzakta bulunan SDSS J1531 galaksi kümesinde en güçlü kara delik patlamalarından birini tespit etti. NASA’nın açıklamasına göre, Chandra X-ışını Gözlemevi ve Düşük Frekans Dizisi (LOFAR) gibi çeşitli teleskoplar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda bu patlama kaydedildi. Galaksi kümesindeki bir galaksinin merkezinde bulunan süper kütleli bir kara delikten kaynaklanan patlamanın ardından devasa bir boşluk oluştu.

Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden Osase Omoruyi liderliğindeki araştırma ekibinin aktardığına göre, elde bulunan güçlü kanıtlara rağmen, Chandra ve LOFAR gibi teleskoplar ile yapılacak daha fazla gözlem, bu durumu daha da netleştirecektir. Araştırmacılar, bu büyük patlama ve oluşan boşluk hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kara deliğin diğer tarafında oluştuğu tahmin edilen boşluğu bulmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirtmişlerdir. Araştırma bulguları, “The Astrophysical Journal” dergisinde yayınlandı.

Bu keşif, uzayın derinliklerinde olan olağanüstü olaylara ışık tutmuş ve bilim insanlarının merakını artırmıştır. Bu önemli gelişme, uzak galaksilerin derinliklerindeki kara delikleri anlamaya ve keşfetmeye yönelik çalışmaların daha fazla ilerlemesi konusunda bilim insanlarına yol gösterici olmuştur. Bağlantılı çalışmalar ve gelecek gözlemler ile bu keşfin daha da detaylandırılacağı öngörülmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünyadan 3,8 milyar ışık yılı uzakta, tespit edilen en güçlü kara delik patlaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!