G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,02
CNY4,84
GBP45,53
EURO/USD1,11
BIST9.930,36
Petrol73,97
GR. ALTIN2.880,43
BTC2.168.843,74

Dünya Sağlık Örgütü’nden Gazze’ye Çocuk Felci Müjdesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze’de çocuk felci aşılarının yapılması için çatışmalara ara verileceğini duyurdu. Avrupa Birliği, Gazze’deki tüm çocukların çocuk felci virüsüne karşı aşılanmasını sağlamak için insani bir çağrıda bulundu. İsrail, Amerika Birleşik Devletleri’nin çocuk felci aşıları için geçici ateşkes önerisini kabul etmediğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazze’de çocuk felci aşılarının yapılabilmesi için çatışmaların geçici olarak durdurulacağı belirtildi. Bu adımın, çocukların sağlıklı bir şekilde aşılanabilmesi ve felce karşı korunmaları amacıyla atıldığı vurgulandı.

Avrupa Birliği’nin çağrısıyla Gazze’deki çocukların çocuk felci virüsüne karşı aşılanması için önemli bir adım atılacağı belirtildi. Bu adımın, bölgedeki çocukların sağlığının korunması ve felce karşı önlem alınması amacıyla atıldığı belirtildi.

İsrail’in, ABD’nin çocuk felci aşıları için geçici ateşkes önerisini reddettiği basında yer alan haberler arasında yer aldı. Ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün çatışmaları durdurma kararıyla bölgede çocuk felci aşısı kampanyasının yürütülebileceği de belirtildi.

Gazze’de yaşanan çatışmalar nedeniyle çocukların sağlık hizmetlerine erişimde ciddi sıkıntılar yaşandığı biliniyor. Bu durumda çocuk felci aşısı gibi önemli sağlık hizmetlerinin aksamaması ve çocukların sağlıklı olabilmeleri için atılan bu adımın büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Gazze’de çocuk felci aşılarının yapılması için çatışmalara ara verme kararı, bölgedeki çocukların sağlığını korumaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu adımın, çocukların felce karşı korunmalarını sağlamak adına çok büyük bir önem taşıdığı vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dünya Sağlık Örgütü’nden Gazze’ye Çocuk Felci Müjdesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!