G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.989,05

Down Sendromlu Bireylere Destek: Güzellik Merkezi Etkinliği Büyük Mutluluk Verdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tokat’ta bulunan Down Sendromu Derneği’nin şube başkanı olan Seyhan Yazıcı Çoluk, Down sendromlu bireylerin toplumla bütünleşmesi için çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Bu çerçevede, güzellik merkezi sahibi Tuğba Akbaba’nın destek verdiğini belirten Çoluk, anneler ve gençler için özel planlar yapıldığını ve etkinlikte 10 aile ve 10 genç bulunduğunu ifade etti. Tuğba Akbaba’nın bu sosyal sorumluluk projesine destek vermesinin önemine vurgu yapan Çoluk, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’ne yaklaşırken yapılan etkinliklerin hem farkındalık sağladığını hem de insanlarda duyarlılık oluşturduğunu belirtti.

Etkinlikte yer alan Tuğba Akbaba ise Down sendromlu bir kuzeni olduğunu ve bu çocukların çok özel olduğunu ifade etti. Annelerin stresli olduğunu düşünerek onlara destek olmak ve çocuklara daha fazla zaman ayırmalarını sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini aktaran Akbaba, ailelerin mutluluğunun kendisini de mutlu ettiğini söyledi. Down sendromlu çocuğu bulunan Nazife Dedeoğlu da etkinlikten memnuniyet duyduklarını belirterek, Seyhan hanım ve Tuğba hanıma teşekkür etti. Kızının bakımının yapıldığını ve kızının da çok mutlu olduğunu dile getiren Dedeoğlu, bu etkinliğin kendileri için değişiklik olduğunu ifade etti.

Bu tür etkinliklerin Down sendromlu bireylerin toplumda daha fazla kabul görmelerine ve desteklenmelerine yardımcı olduğu belirtiliyor. Down Sendromu Derneği Tokat Şube Başkanı Seyhan Yazıcı Çoluk’un öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, hem ailelerin ihtiyaçlarına cevap verme hem de gençlere farklı deneyimler kazandırma adına önemli bir adım olarak görülüyor. Tuğba Akbaba’nın da destekleriyle gerçekleşen etkinlik, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’ne denk getirilerek daha fazla farkındalık oluşturulması hedeflenmiş. Ailelerin ve çocukların mutluluğuyla sonuçlanan etkinlik, toplumda sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Down Sendromlu Bireylere Destek: Güzellik Merkezi Etkinliği Büyük Mutluluk Verdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!