G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

Dövizde Yükseliş Devam Ediyor: Dolar ve Euro Haftaya Yüksek Seviyelerle Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Döviz kurları, 8 Nisan Pazartesi günü yukarı yönlü hareketle başladı. Dolar, 32,0040 liradan satılırken, Euro ise 34,6830 lira satış ile haftaya başladı.

Son günlerde yaşanan hareketlilikle birlikte bankacıların genel beklentisi, dolar/TL’de yükselişin kademeli olarak yıl sonunda 40 seviyesine doğru devam edeceği yönünde bulunurken Dolar/TL bu sabah güne 32.0040 civarında başladı. Euro/TL ise 34,6830 seviyesinden alıcı buluyor. Cuma günü doların satış fiyatı 31,9480 lira, avronun satış fiyatı ise 34,5710 lira olmuştu.

Türkiye’de piyasalar bu hafta sadece 1 buçuk gün açık kalacak. Merkez Bankası (TCMB), hafta sonu yaptığı düzenlemelerle, genel seçim öncesi uygulanan politikaların regülasyon bazında sembolü olan menkul kıymet tesisi uygulamasına son vereceğini açıkladı. Yükümlülüklere uygulanan menkul kıymet tesis oranını yüzde 4’ten yüzde 1’e indirirken, kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi uygulamasını kaldırdı.

Dolar ve euro kurlarındaki hareketlilikle birlikte yatırımcılar ve ekonomistler, döviz piyasalarının seyrini yakından takip etmeye devam ediyor. Özellikle doların 40 seviyesine doğru tırmanışı beklenirken, yatırımcılar bu durumu dikkatle izliyor.

Dolar/TL kuru bugün sabah saatlerinde 32.0040 seviyesinden işlem görürken, euro/TL ise 34,6830 seviyesinden alıcı buluyor. Yatırımcılar, dolar ve euro kurundaki değişimleri gözlemleyerek portföylerini buna göre şekillendirme yoluna gidiyor.

Türkiye’nin ekonomik durumu ve döviz kurlarıyla ilgili gelişmeler uluslararası piyasalarda da dikkatle takip ediliyor. Dolar ve euro kurlarındaki hareketlilik, dünya genelindeki ekonomik dengeleri de etkileyebileceği için yatırımcılar ve ekonomistler bu konuları yakından inceleyerek stratejilerini belirliyor.

Döviz kurlarındaki yükseliş trendi devam ederken, yatırımcılar ve ekonomistlerin gelecek günlerde piyasaları daha yakından takip etmesi bekleniyor. Türkiye’deki ekonomik ve siyasi gelişmelerin döviz kurlarına etkisi göz önünde bulundurularak, yatırımcılar riskleri minimize etmek için dikkatli adımlar atmaya çalışıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dövizde Yükseliş Devam Ediyor: Dolar ve Euro Haftaya Yüksek Seviyelerle Başladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!