G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

Donald Trump’tan ekonomik rönesans vaadi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olarak seçilmesi durumunda ABD’nin ekonomik olarak “rönesans” yaşayacağını söyleyerek bu yönde bir politika izleyeceği vaadinde bulundu. Trump, New York’ta bulunan Ekonomi Kulübü’nde yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin şu anki durumunu eleştirerek, eski rakibi Joe Biden ve yeni rakibi Kamala Harris’in radikal politikaları nedeniyle ülkenin ekonomik bir krizle karşı karşıya olduğunu iddia etti. Bu krizle baş etmek için Elon Musk’ın da desteğiyle bir hükümet etkinliğini artırma komisyonu kuracağını belirtti. Trump, bu komisyonun tasarruf sağlayacağını ve israfı azaltacağını savundu.

Trump, enerji üretimini artırmaktan, kripto para birimlerine destek vermekten, hükümet harcamalarını düşürmekten ve vergi indirimleri ile doğrudan içeride üretim yapan şirketlere destek olmaktan bahsederek ülkenin ekonomik açıdan “rönesans” yaşamasını sağlayacağını söyledi. Ayrıca, ikinci dönemi için seçilmesi durumunda acil durum deklarasyonu yayınlayarak ABD’nin enerji arzını artıracak, yeni yasal düzenlemeler için ise eski yasal düzenlemeleri iptal edeceğini duyurdu. Trump, ekonomik vaatleri arasında bürokrasiyi azaltma ve petrol çıkarma yoluyla benzin fiyatlarını düşürmeyi, hatta galon başına 2 doların altına çekmeyi söz verdi.

Ayrıca, Trump, Kamala Harris’i Komünizm ve Marksizm ideolojilerine sarılmakla suçlayarak onun ABD için ciddi bir tehdit oluşturduğunu öne sürdü. Harris’in radikal sol politikaları uygulamak istediğini ve ülkenin mali durumunu olumsuz etkileyeceğini söyleyen Trump, Harris’in her aileye ve ülkeye tehdit oluşturduğunu iddia etti. Bu sözlerle seçim kampanyasını sert bir biçimde sürdüren Trump, Amerikan ekonomisini canlandırmak ve ülkeyi güçlü bir şekilde yönetmek için gerekli adımları atmaya hazır olduğunu belirtti. Trump’ın vaatleri ve eleştirileri, seçim sürecinin nasıl şekilleneceği konusunda da ipuçları verdi. Trump, seçilirse, ABD’nin ekonomik olarak kalkınmasını sağlayacak politikaları hayata geçirmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Donald Trump’tan ekonomik rönesans vaadi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!