G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,29
CNY4,88
GBP45,86
EURO/USD1,12
BIST9.675,68
Petrol71,45
GR. ALTIN2.897,99
BTC2.176.055,62

Donald Trump: ABD’yi Gezegenin Kripto Başkenti Yapmayı Planlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı olan Donald Trump, Nashville’de gerçekleşen Bitcoin Konferansı’nda ABD’nin kripto para birimleri konusundaki politikasını açıkladı. Trump, ABD’yi “gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü” yapmayı planladığını belirtti. ABD’nin kripto para ve Bitcoin teknolojilerini benimsememesi durumunda Çin’in bu alanda egemen olabileceğine dikkat çeken Trump, ABD’nin önde gelen ülke olmasını istediğini vurguladı. Kendisinin hedefinin ABD’nin teknoloji, bilim, imalat, yapay zeka ve uzayda lider olması olduğunu dile getirdi.

Trump, ABD’nin “gezegenin kripto başkenti ve dünyanın Bitcoin süper gücü” olmasını sağlamayı hedeflediğini belirtirken, Bitcoin’in ABD’de çıkarılmasını ve üretilmesini istediğini açıkladı. Ayrıca, “Bitcoin Ay’a gidiyor ve Amerika’nın bu alanda lider olmasını istiyorum” dedi. Trump, yaklaşık 175 milyon insanın Bitcoin ve kripto para birimleriyle ilgilendiğine işaret ederek, ABD Başkanı Joe Biden’ın kripto para birimlerine yönelik düzenlemelerini eleştirdi. İlk gününde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’i kovacağını ve yeni bir başkan atayacağını dile getirdi.

Kripto para konusunda ABD’nin düzenleyici politikalarının sektörün gelişimine gölge düşürdüğünü savunan Trump, göreve gelir gelmez bir kripto başkanlık danışma konseyi atayacağını ve bu konsey aracılığıyla şeffaf düzenleyici yönetmelikler hazırlayacaklarını söyledi. Ayrıca, Trump başkanlığında Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) olmayacağını belirtti. Politikası gereği, Trump ABD’nin hükümetin elindeki tüm Bitcoinleri tutacağını ve bunun ulusal Bitcoin stokunun temelini oluşturacağını ifade etti.

Trump, Bitcoin’in dolar için bir tehdit olmadığını öne sürerken, mevcut ABD hükümetinin finansal geleceği daha çok tehdit ettiğini savundu. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin hızla değer kazanacağını belirterek, yatırımcılara “Bitcoininizi asla satmayın” tavsiyesinde bulundu. Seçilmesi durumunda ABD’nin inovasyon ve kripto para birimlerine destek veren bir başkan olacağını dile getiren Trump, vatandaşların ihtiyaç duyduğu bu alanlarda ilerleme yapmayı hedeflediğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Donald Trump: ABD’yi Gezegenin Kripto Başkenti Yapmayı Planlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!