G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,53
CNY4,84
GBP44,99
EURO/USD1,09
BIST9.128,49
Petrol77,53
GR. ALTIN2.876,14
BTC2.097.288,90

Domuz Eti Skandalında İlk Ses: Köfteci Yusuf’tan Şok Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’yi Sarsan Domuz Eti Skandalında Köfteci Yusuf’tan Açıklama

Domuz eti skandalı Türkiye’yi derinden sarstı ve bu skandalın ardından Köfteci Yusuf’tan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Köfteci Yusuf, konuya dair şu bilgileri paylaştı:

  • "Ürünlerimizde kesinlikle domuz eti kullanılmamıştır."

Şirketin açıklamasına göre, 15 Şubat 2024 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesindeki bir şubeden 11:25 ile 11:40 saatleri arasında pişmiş döner örneği olarak 400 gram numune alınmış. Bu numunenin analiz sonucu ise 27 Şubat 2024 tarihinde alınmış.

Ayrıca, 29 Şubat 2024 tarihinde Ankara’nın Etimesgut bölgesindeki bir şubeden 14:40 ile 15:00 saatleri arasında 300 gram pişmiş köfte örneği alındığı ve bu numunenin analizinin 7 Mart 2024 tarihinde sonuçlandığı belirtildi.

Köfteci Yusuf, her iki analiz sırasında çiğ ürünlerden veya pişmiş ürünlerden "şahit numune" alınmadığını da vurguladı. Şirket, çiğ üründen de şahit numune alınabileceğini çünkü gen testi için çiğ ya da pişmiş ürün fark etmeksizin aynı sonucun elde edilebileceğini belirtti.

Köfteci Yusuf, "Bize çiğ üründen şahit numune bırakılabilirdi. Zira biz tek merkezde üretim yapıyoruz. Tespit yapılan şubelerdeki ürünler bizim merkezi üretimimizden gelmemektedir. Eğer bir olumsuzluk olsaydı, tüm ürünlerimizde bulaşma riski doğar, 280 şubemizde benzer olumsuzluklarla karşılaşırdık," şeklinde bir ifade kullandı.

Şirket, olumsuz analiz sonuçlarının normal prosedür çerçevesinde tespit edilen şubeye hızlı bir şekilde bildirilmesi gerektiğini savundu. İlk analiz sonucundan 18 Mart 2024’te haberdar olduklarını belirten Köfteci Yusuf, "Normal Bakanlık işleyişindeki teamüle göre olumsuz bir sonuç tespit edildiğinde sonuç derhal ilgili iş yerine iletilmelidir," diye ekledi.

Ancak şirket, sürecin uzunca bir süre sonra merkezlerine bildirildiğini; bu durumun takip süreçlerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. Köfteci Yusuf, "Eğer sonuç doğrudan bildirildiyse, kamera kayıtlarımız başta olmak üzere tüm süreçlerimiz kontrol altına alınabilirdi. Böylece alınan numunenin izlenebilirliği sağlanabilirdi. Fakat olumsuz sonuçlar geç bildirildiği için izlenebilirlik açısından gerekli önlemleri almakta zorlanıyoruz. Bu durumun en şeffaf aşaması, kamera kayıtlarının incelenmesidir," ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Domuz Eti Skandalında İlk Ses: Köfteci Yusuf’tan Şok Açıklama!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!