G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,16
CNY4,82
GBP44,77
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,93
GR. ALTIN2.976,79
BTC2.325.025,90

Dolar/TL’de Yatay Seyir Devam Ediyor: Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller’den İlginç Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar/TL, yeni güne yatay seyirle başladı ve saat 10.20 itibarıyla önceki kapanışının hemen üzerinde 32,2090’dan işlem gördü. Avro/TL aynı dakikalarda yüzde 0,1 düşüşle 34,9560, sterlin/TL ise yüzde 0,2 değer kazancıyla 41,0230’dan satıldı. Dolar endeksi ise önceki kapanışının altında 104,6 seviyesinde bulundu.

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimi konusunda aceleci davranılmaması gerektiğini vurgulayan banka yetkilileri fiyatlamalarda zorluk yaratmaya devam ediyor. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, enflasyon verilerinin artmadığını gösterdiğini belirterek politika faizinde artışın gereksiz olduğuna inandığını ifade etti.

Waller, para politikasının gevşetilmesi için daha iyi enflasyon verilerinin birkaç ay daha görülmesi gerektiğini ve bu koşullar altında yıl sonunda faiz indirimine gidilebileceğini söyledi. Michael Barr ise enflasyonla ilgili yapacakları işler olduğunu belirterek para politikasını daha uzun süre sıkı tutma gerekliliğine işaret etti. Geçen yılın mali refahına ilişkin açıklanan bir rapor ise yüksek fiyatların hala sorun oluşturduğunu ve iş gücü piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Analizler, Fed’in bugünkü toplantı tutanaklarının piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini belirtti. Eylül ayında Fed’in ilk faiz indirimine gitme ihtimalinin yüzde 65 olduğu öngörüldü.

Yurt içinde veri gündeminin sakin olduğu belirtilen analistler, yurt dışında ise ABD’de 2. el konut satışları ve Fed Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) toplantı tutanaklarının takip edileceği bilgisini verdi. Teknik olarak dolar endeksinde 104 ve 103 seviyelerinin destek, 105 ve 106 seviyelerinin ise direnç olarak öne çıktığı belirtildi.

Bugün açıklanan veriler ve Fed’in tutanakları yakından takip edilirken, piyasalarda belirsizliğin devam ettiği gözlemlenmektedir. Fed’in faiz indirimine yönelik beklentiler ve enflasyon verileri gibi konular önümüzdeki günlerde dolar ve diğer para birimleri üzerinde belirleyici olmaya devam edecek gibi görünmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolar/TL’de Yatay Seyir Devam Ediyor: Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller’den İlginç Açıklamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!