G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

Dolar/TL’de Değer Kaybı Devam Ediyor: Yatırımcıları Neler Bekliyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar/TL, yeni haftaya değer kaybıyla başladı ve saat 10.10 itibarıyla bir önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 32,2910’dan işlem görüyor. Benzer şekilde, avro/TL yüzde 0,1 azalarak 34,7860, sterlin/TL ise yüzde 0,3 değer kaybıyla 40,5750’den satılıyor. Cuma günü dolar endeksi yüzde 0,3 gerileyerek 105,1 seviyesinden günü tamamladı ve şu anda önceki kapanışının hemen üstünde 105,1 seviyesinden işlem görüyor.

Küresel piyasalarda, ABD’de geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin altında kalmasıyla ülke ekonomisinin “Yumuşak iniş” yapabileceği beklentileri güç kazanmaya başladı. Bu durum, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin hağta boyunca yapacağı açıklamaların yatırımcıların odağına yerleşmesine neden oldu. Son veriler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in bu sene içinde bir faiz indirimine gidebileceği yönündeki öngörülerin güçlendiğini gösteriyor. Bu durumda faiz indirimi için eylül ayı öne çıkıyor.

Analistler, enflasyon endişelerinin varlık fiyatları üzerindeki etkisinin devam ettiğini ve iş gücü piyasasındaki soğuma sinyallerinin ekonomide “yumuşak iniş” olasılığını artırdığını belirtiyor. Bu nedenle, Fed yetkililerinin yapacağı açıklamaların bankanın gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizlikleri azaltabileceği düşünülüyor.

Öte yandan, geçtiğimiz cuma günü piyasalar kapanırken ABD’li kredi derecelendirme kurumu Standard and Poor’s (S&P), Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltti. Bu kararın ardından S&P, “Önümüzdeki iki yıl içinde portföy girişlerinin artacağını ve cari açıkların daralmasını, enflasyon ve dolarizasyonun azalmasını öngörüyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru ve yurt dışında Avrupa’da hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek. Teknik açıdan dolar endeksinde 105 ve 104 seviyelerinin destek, 106 ve 107’nin ise direnç olarak öne çıktığı belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolar/TL’de Değer Kaybı Devam Ediyor: Yatırımcıları Neler Bekliyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!