G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,50
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.847,36
BTC2.169.630,32

Diyarbakır’da Taraflar Arasındaki Arazi Tartışmasında 9 Kişi Hayatını Kaybetti: İşte İddianamenin Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl arazi tartışması nedeniyle uzun namlulu silahlarla açılan ateşte 9 kişi hayatını kaybetmişti. Ardından başlayan soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı. İddianamede muhtar Behçet Taş’ın, aile meclisinde yaptığı konuşma olaya ilişkin detaylar arasında yer aldı. Olayı gerçekleştiren Taş ve Alyamaç ailelerine mensup 31 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Sanıkların arazide gerçekleştirdiği saldırı sonucu 9 kişi hayatını kaybetti. Yaralılara müdahale edilirken saldırganlar ateş etmeye devam etti. Saldırı sonrasında tarladaki cesetler hastaneye kaldırılırken, 3 yaralı daha hayatını kaybetti. Olayın ardından arama çalışmalarında yüzlerce boş kovan ve mermi çekirdeği bulundu.

İddianamede, sanıkların saldırı öncesi ve sonrasında araç içinde ve açık arazide yüzleri poşu ile objektiflere yansıyan fotoğrafları da delil olarak kullanıldı. Ayrıca aileler arasındaki husumetin yüksek olması, arazinin maddi değeri ve bölgenin sosyal yapısı nedeniyle olayın yaşandığı belirtildi. Ayrıca mahkemede davanın başka bir ilde görülmesi talep edildi.

Muhtar Behçet Taş’ın aile meclisinde yaptığı konuşmada, “Alyamaç ailesini bitireceğim. Kim ölecekse ölsün. Ölen ölür” ifadesi, olayın planlı bir şekilde gerçekleştiğini gösteriyordu. Taş ailesi, uzun namlulu silahlar ve tam teçhizat ekipmanlarla olay yerine çatışma amacıyla gitti. İddianameye göre, Taş ailesi, mülkiyetinde bulunan araziyi ateşe vererek Alyamaç ailesini araziye çekip katliamı gerçekleştirdi. Olay yerine yardım için giden Alyamaç ailesine ateş açılarak 9 kişi öldü. Bazı sanıkların ise katliam sonrası suçlarını gizleme amacıyla çaba sarf ettiği belirtildi.

Mahkeme, sanıkların 9 kişiyi öldürmek, 9 jandarma timine saldırmak ve öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Güvenlik nedeniyle davanın başka bir ilde görülmesi için talepte bulunuldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da Taraflar Arasındaki Arazi Tartışmasında 9 Kişi Hayatını Kaybetti: İşte İddianamenin Detayları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!