G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,60
CNY4,86
GBP45,04
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.887,86
BTC2.134.195,48

Diyarbakır’da Eylemlere 5 Günlük Yasak: Huzurun Sağlanması İçin Acil Önlemler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da Eylemlere 5 Gün Süreyle Yasak Getirildi

Diyarbakır Valiliği, açık alanlarda gerçekleştirilecek her türlü eylemin 5 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Bu karar, 13 Ekim Pazar günü saat 13.00 ile 18.00 arasında Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı’nda planlanan bir miting ile ilgili olarak alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, 13 Ekim’de yapılması düşünülen miting hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Terör örgütü PKK/KCK’nın çağrıları çerçevesinde ‘9 Ekim’ gerekçe gösterilerek, bu tarihten itibaren ilimizdeki terör bağlantılı grupların yasadışı eylemler gerçekleştirebileceği, milli birlik ve beraberliği zedeleyebilecek provoke edici eylemlerin yapılabileceği, Cumhuriyetin temel nitelikleri ile devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü hedef alan üzücü olayların artış gösterebileceği ve miting sırasında kamu düzeni ile güvenliğinin ciddi bir şekilde tehlikeye girebileceği düşünülmektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, halkın huzurunu sağlamak ve belirtilen tehditleri ortadan kaldırmak amacıyla, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri uyarınca bazı önlemlerin alınmasının uygun görüldüğü belirtildi.

Valilikten gelen bilgilere göre, 9 Ekim tarihinin gerekçe gösterilmesiyle PKK/KCK terör örgütü çağrıları doğrultusunda gerçekleştirilebilecek diğer eylemleri de kapsayacak şekilde, açık alanlarda yapılacak her türlü toplumsal etkinlik—toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma gibi etkinlikler, yanı sıra bu eylemlere katılmak amacıyla ilimize girecek veya çıkacak şahıs ve araçların geçişleri—9 Ekim günü saat 00.01’den 13 Ekim saat 23.59’a kadar 5 gün süreyle yasaklanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da Eylemlere 5 Günlük Yasak: Huzurun Sağlanması İçin Acil Önlemler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!