G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.005,93

Diyarbakır’da Deprem Faciası: Mahkemeden Müteahhitlere Hapis Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde Diyarbakır’da, 1’i boş, 7 bina yıkıldı. Yenişehir ilçesinde bulunan 4 bloklu Galeria Sitesi’nin 1 bloku depremde yıkıldı; 89 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı. Diğer 3 blok da kontrollü olarak yıkıldı.

Soruşturma sonucunda müteahhitler Sedat Eser, Mehmet Şirin Yiğit, Şeyhmus Yiğit ile inşaat mühendisi Tevfik Demir tutuklandı. M.E., H.M.Y. ve İ.H.Y. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameyle 7 sanık hakkında ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mahkeme, 22 Mart’ta görülen duruşmada tutuklu 4 sanığa ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 17 yıl 6’şar ay hapis cezası verdi. Firari sanıkların dosyaları ayrıldı.

Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen 74 sayfalık gerekçeli kararda, bina inşaatının projelere aykırı olarak yapıldığı belirtildi. Binanın malzeme özelliklerindeki yetersizlikler ve uygulama hataları nedeniyle yıkıldığı tespit edildi. Mahkeme, sanıkların ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçunu işlediğini kabul etti. Sanıkların gerekli özeni göstermediği ve yönetmelik hükümlerine uymadığı belirtildi.

Kararda, sanıkların asli kusurlu olarak ölüm ve yaralanmalardan sorumlu olduğu vurgulandı. Sanıkların savunmalarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirildi. Sonuç olarak, mahkeme heyeti sanıklara ağır cezalar vererek adaletin gereğini yerine getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da Deprem Faciası: Mahkemeden Müteahhitlere Hapis Cezası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!