G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,85
GBP44,89
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,47
GR. ALTIN2.880,44
BTC2.137.283,21

Diyarbakır ve Mardin’deki Yangında Hayatını Kaybedenlerin Acı Öyküsü Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesi’nde 20 Haziran gecesi çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler mahallelerine doğru ilerledi. Yangın yerleşim yerlerine sıçradı ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışması yaparken, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Diyarbakır Valiliği’ne 3 milyon TL, Mardin Valiliği’ne ise 2 milyon TL kaynak aktarılacağını açıkladı.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili yapılan soruşturmada, sigortalı ayırıcı elektrik direğinde iletken tel kullanılması sonucu yangının başladığı belirlendi. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın, geniş bir alanda zarara neden oldu. Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırlanan raporu yetersiz bularak detaylı bir inceleme istedi.

Bakan Yumaklı, yangın sonrası yaptığı açıklamada, bakanlığının bölgedeki hasarın tespiti ve müdahalesi için personel sevk ettiğini belirtti. Diyarbakır’da 7 bin 900 dekar tarım alanının zarar gördüğünü ve çok sayıda hayvanın telef olduğunu açıklarken, Mardin’de de 7 bin dekarlık tarım arazisinin zarar gördüğünü belirtti.

Bakan Yumaklı, il ve ilçe müdürlüklerinin çiftçilere destek olacağını ve hasarlı alanların rehabilitasyon çalışmalarının yapılacağını ifade etti. Devletin bölgedeki yaraları sarmak için tüm kurumlarıyla çalışacağını vurguladı. Yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Bakan Yumaklı, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, bölgedeki çiftçilere ve hayvan sahiplerine destek olunması için çalışmalar sürüyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü de bölgede rehabilitasyon ve biyoçeşitlilik çalışmaları yapacak. Devlet, yangından etkilenen vatandaşlara yardım etmek için çalışmalarına devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır ve Mardin’deki Yangında Hayatını Kaybedenlerin Acı Öyküsü Ortaya Çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!