G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.135.592,02

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Yemek İhalesi Haberine Sert Yanıt

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birgün Gazetesi’nde “Bir kuş sütü eksik” başlığıyla yayınlanan haberde Diyanet Akademisi Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi’nde 26 Mart’ta aday din görevlileri için gerçekleştirilen yemek ihalesi çarpıtıldı. Haberde, Diyanet’in yemeklerin en lezzetli et kısmından ve bol etli olarak yapılmasının istendiği iddia edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bir açıklama yaparak söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, ihalenin Devlet İhale Kanunu ve Aday Din Görevlileri İstihkak Yönetmeliği’ne uygun şekilde açık ihale yöntemiyle gerçekleştirildiği vurgulandı. Aday din görevlilerinin eğitim aldığı 28 akademi merkezinden 6’sında yemek hizmeti alımı yapılmakta olup, bu hizmetin kişi başı günlük azami tutarı belirlenmiştir. Elazığ Harput Akademi Merkezi’nde gerçekleştirilen ihalede 7 teklif sunulmuş ve bunlardan 4’ü geçerli sayılmıştır. Böylece günlük 3 öğün olarak verilen yemek hizmeti başarıyla ihale edilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Birgün Gazetesi’nde yer alan haberin gerçeği yansıtmadığı ve hukuki yollara başvurulacağı belirtildi. Açıklamada, haberin içeriğiyle ilgisi olmamasına rağmen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Mekke’de hacıların yemeklerinin hazırlandığı mutfağın denetimi sırasında çekilen fotoğrafının da haberde kullanıldığına dikkat çekildi. Haberde Erbaş’ın fotoğrafının kullanılarak olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığı ifade edildi. Bu nedenle Başkanlık, hukuki yollara başvurarak haberin çarpıtıldığını belirtti.

Haberde kullanılan manipülatif fotoğrafın açıklanan tarih ve konuyla hiçbir ilgisi bulunmadığı belirtilerek, haberin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gereken adımların atılacağını belirterek haberin çarpıtıldığına dikkat çekti. Açıklamanın ardından, haberin yayınıyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi. Diyanet, doğruların yanlış anlaşılmaması ve haberle ilgili yanlış bilgi yayılmasının önüne geçmek için gerekli mücadeleyi vereceğini açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Yemek İhalesi Haberine Sert Yanıt

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!